Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-31 19:48:00

A Kétfarkú Kutya Párt is indít önkormányzati képviselőjelölteket a választáson

A Kétfarkú Kutya Párt is indít önkormányzati képviselőjelölteket a választáson. Saját bevallásuk szerint a Holdon és a Szíriuszon már eddig is voltak jelöltjeik. Most Budapesten a 2-dik, a 12-dik, a 14-dik, a 15-dik kerületben és Csepelen mérettetik meg magukat. Vidéken pedig Ajkán, Fülöpjakabon, Orfűn és Perbálon szeretnének a helyi képviselőtestületbe kerülni.

Aktívak voltak a Kétfarkú Kutya Párt passzivistái. A II. kerületben gyűjtöttek aláírásokat, hogy a jelöltjük önkormányzati képviselő lehessen.

Juhász Veronika operaénekes. 3 éve csatlakozott a párthoz.

"Igazából már a Kétfarkú Kutya Párt jellemzően önkormányzati feladatokat lát el." - a jelölt szerint a Rózsa Sándorról elnevezett Kampánypénz Tékozló Alapon keresztül pártja sok helyen virágosított, kátyúzott és buszmegállókat is épített.

"Nagyon szuper lenne, hogyha az adózó állampolgárok büdzséjét, ami az önkormányzatnál van, tudnánk költeni ezekre a dolgokra, és akkor mindenkinek könnyebb lenne." - fejtette ki Juhász Veronika.

"Mi azért alapvetően nagyon nem szeretnénk belekavarni az ellenzék, meg a Fidesz küzdelmébe." - a viccpárt elnöke azt hangsúlyozza, hogy nem indítanak főpolgármester-jelöltet, polgármesterjelölteket. Mindössze néhány egyéni választókerületben szeretnék a helyi testületbe juttatni képviselőiket, listáról, hogy egyszerűbben elérhessék céljaikat.

"És hát úgy gondoljuk, hogyha bent vagyunk egy önkormányzatban, akkor ez így jóval könnyebb lehet, és végre megépülhetne az én 25 méter magas szobrom is itt a hegytetőn, amit már régóta szeretnénk." - mondta Kovács Gergely, a párt elnöke.

A Méltányosság Politikaelemző Központ főmunkatársa helyesli a Kétfarkú Kutya Párt indulását az önkormányzati választáson.

"Helyénvaló, hogyha különböző pozíciókat szerez, ugyanakkor hosszútávú stratégiát azért érdemes lenne alkotnia abban a tekintetben, hogy a rendszerrel, a nemzeti együttműködés rendszerével milyen kapcsolatot kíván kialakítani." - nyilatkozta Szentpéteri Nagy Richard, a Méltányosság Politikaelemző Központ főmunkatársa.

A Kétfarkúak egyelőre azt az elvet vallják, hogy inkább cselekednek, mint beszélnek. De ha beszélniük kell, akkor azt inkább viccesen teszik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink