Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-30 11:04:00

Niedermüller: vége annak, hogy Hunvalddal bármilyen megegyezésre jussunk

Hunvald György nem lép vissza az erzsébetvárosi polgármester-jelöltségtől, hiába kérték Karácsony Gergelyék, hogy tegye meg. Az ellenzék közös polgármesterjelöltje nem gondola, hogy emiatt meghiúsulna az összefogás a kerületben.

Niedermüller: vége annak, hogy Hunvalddal bármilyen megegyezésre jussunk

Hunvald György, az MSZP egykori politikusa a ferencvárosi lokálpatrióták jelöltjeként indul az őszi önkormányzati választáson. A hűtlen kezeléssel vádolt politikus a VII. kerület polgármesteri címéért száll ringbe. Tegnap már mi is megírtuk, hogy Karácsony Gergely, Niedermüller Péter, Gy. Németh Erzsébet és Molnár Zsolt közös levélben kérték Hunvaldot, hogy az ellenzéki összefogás érdekében lépjen vissza az indulástól. A 24.hu birtokába került levélben felajánlják a korábbi erzsébetvárosi polgármesternek, hogy egyéni választókerületben nem indítanak ellene jelöltet.

A Lokálpatrióták csapata érdemben megtárgyalta az ellenzéki politikusok felajánlását – írja Facebook-oldalán Hunvald. A levélben foglaltakat az egyesület elutasítja, tehát Hunvald György nem lép vissza a polgármester-jelöltségtől.

Az ellenzék közös polgármesterjelöltje Erzsébetvárosban Niedermüller Péter. A Demokratikus Koalíció politikusa az ATV Start című műsorában Hunvald bejegyzésére reagálva elmondta, hogy ezzel vége annak, hogy a VII. kerületben bármilyen megegyezésre jussanak, innentől ennek megfelelően fogják folytatni a kampányt. Nem gondolja, hogy az összefogás ezután meghiúsulhat.

Utoljára 2-3 héttel ezelőtt beszélt Hunvald Györggyel. Emlékeztetett, hogy az MSZP volt politikusa Facebook-oldalán is arról írt, hogy azt reméli, a nép rehabilitálhatja őt. „Ez a választás nem Hunvald György rehabilitásáról szól, hanem a fideszes önkormányzat leváltásáról” – fogalmazott a DK politikusa.

Úgy gondolja, ha valakinek az a célja, hogy a fideszes önkormányzatokat leváltsa, akkor támogatnia kell az összefogás jelöltjeit.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink