Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-30 07:38:00

Nézőpont: Tarlósnak nagyobb a támogatottsága, mint az ellenfeleinek összesen

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Tarlós István főpolgármester népszerűsége jelenleg nagyobb, mint két kihívójának, a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergelynek és a független Puzsér Róbertnek együttvéve.

Nézőpont: Tarlósnak nagyobb a támogatottsága, mint az ellenfeleinek összesen

Az is sokatmondó adat, hogy a Budapesten élők 62 százaléka szerint a főpolgármester-jelöltek közül Tarlós István képes leginkább arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak a jövőben – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az augusztus 23. és augusztus 27. között Budapesten ötszáz fő telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint a jelenlegi főpolgármester 51, a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergely 43, a független Puzsér Róbert pedig a biztos szavazó fővárosiak 6 százalékának támogatásában bízhat. Sokatmondó adat, hogy a jelenlegi főpolgármester tábora nagyobb, mint az ellene induló jelölteké összesen.

Karácsony Gergely csupán a megkérdezettek 9 százaléka szerint lenne képes arra, hogy megfelelő forrást biztosítson Budapestnek. Ez majdnem olyan kevés ember, mint ahányan Puzsér Róbertet jelölték meg (egy százalék).

A fővárosban élők többsége (58 százalék) szerint az országos politikai vezetéssel együttműködni képes városvezetői hozzáállás a helyes egy főpolgármester esetében.

Ezzel szemben csupán 30 százalék gondolta úgy, hogy a kormánnyal való együttműködést háttérbe szorító politizálás a jó döntés. Tarlós István pozícióját erősíti, hogy a kooperációra építő városvezetést az MSZP-szimpatizánsok 56, a Momentum Mozgalmat támogatók 33, a DK-t preferálók 32, valamint a jobbikosok 25 százaléka is jobb döntésnek tartaná, mint a konfliktuskeresést. A Nézőpont Intézet szerint a fenti adatok arra utalnak, hogy a regnáló főpolgármesterre az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó lenne átszavazni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink