Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-29 17:31:00

Zsákba csomagolt, félholtra vert kutyát találtak a belvárosban

Újabb kegyetlen állatkínzás történt, ezúttal Budapesten. Zsákba csomagolt, félholtra vert kutyát találtak a járókelők egy belvárosi park mellett. A néhány kilós kutya csont és bőr volt, a medencéje több helyen eltört. Az állatorvos szerint egyértelműen megverték. Mindez három nappal az országos tüntetés után történt. Vasárnap 170 állatvédő szervezet vonult utcára több helyszínen országszerte.

 

 

Egy fekete zsák, egy koszos törölköző és egy kis műanyag tálka emlékeztetett még délelőtt is, a VIII. kerületi Teleki téren történtekre. Kutyasétáltatók vették észre az autók között a zsákot és azt, hogy mozog benne valami. Amikor kinyitották, egy néhány kilós yorkshire terrier volt benne, nagyon rossz állapotban.

„Stabilizáltam az állapotát, kapott infúziót, gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, ami az alapot ugye megadja a kutyusnak” – mondta Híradónknak az állatorvos. Faluvégi András volt éjszaka is ügyeletben az újpesti állatorvosi rendelőben.

Azt mondja, a kutyus a szörpamacs alatt csont és bőr, ki volt éhezve és ki volt száradva. Több helyen eltört a medencéje. 

Az orvos szerint valószínűleg megverhették a kutyát. „Kizárólag a medence van eltörve, ez egy jól irányzott, rúgás vagy ütés” – vélekedett az orvos.

A kutyáról közben kiderült, hogy egy öreg apóka, 11 éves és Tysonnak hívják. A következő napokban próbálják felerősíteni annyira, hogy műthető állapotba kerüljön. Ha minden jól alakul, képes lesz újra járni.

A Teleki téren és környékén több térfigyelő kamera is működik. Ezek alapján keresik most a három elkövetőt, akik fényes nappal, gyalog odavitték a zsákot. Az viszont már kiderült, hogy ki a kutya gazdája.

„A kutyában, miután kiérkeztek a kollégák, találtak chip-et, megvizsgálták, helyszínre hívtak állatorvost, a chip adatok alapján felhívták a tulajdonost, aki teljesen elzárkózott a kutyától és rácsapta a kollégákra a telefont” – mondta Pataki Gábor. Az Újpesti Állatmentő Liga ügyeletesei értek először a helyszínre, ők szóltak a rendőröknek is. Pataki Gábor azt is elmondta, hogy a kutyát duplazsákba csomagolták.

A nyolcadik kerületi rendőrség, állatkínzás miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

atv.hu / Kiemelt képünk illusztráció!

Ajánlom

További belföldi híreink