Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-29 16:58:00

Példátlan: kegyetlenül beleszállt a DK Orbánba

Az mfor.hu írta meg, hogy ha a Fidesz elveszíti az önkormányzati választást, akkor a kormány több lépésben el fogja vonni a polgármesterek jogkörét. Az iskolák mintájára elvennék az önkormányzatoktól a bölcsődéket, óvodákat is, valamint átvennék az irányítást az önkormányzati cégek könyvelése és működése felett is.

Példátlan: kegyetlenül beleszállt a DK Orbánba

A Demokratikus Koalíció a hírrel kapcsolatban egy közleményt adott ki, melyben mint írják, „most még szép szóval figyelmeztetik az Orbán-kormányt”, hogy nem nyúljanak hozzá a polgármesterek és önkormányzatok jogköréhez.

A DK úgy véli, hogy Orbán Viktor fél a vereségtől, és szerintük erre minden oka meg is van. Hozzátették, hogy a miniszterelnök nem üzenheti azt a magyaroknak, hogy „ha a nép nem a Fideszre szavaz, akkor a népnek kuss a neve”.

A közleményben a hangsúlyozták, hogy a városokat és falvakat azok az emberek fogják vezetni, akiket a nép október 13-án demokratikusan megválaszt. A választás után pedig önkormányzati ügyekben nem a népnek, hanem mint írták, „Orbán Viktornak lesz kuss a neve”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink