Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-29 08:04:00

Levelet írt az ellenzék Hunvald Györgynek, hogy ne induljon októberben

Budapesten a mind a 23 kerületben együttműködő ellenzéki tömb levelet írt Hunvald Györgynek, hogy rábírják arra, ne induljon az októberi választásokon polgármesterjelöltként. A levelet az ellenzéki összefogás erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, a DK-s Niedermüller Péter, a fővárosi közgyűlésben ülő szintén DK-s Gy. Németh Erzsébet, Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, és az ellenzéki budapesti alku egyik főtárgyalója, az MSZP-s Molnár Zsolt szignózta.

Levelet írt az ellenzék Hunvald Györgynek, hogy ne induljon októberben

A 24.hu birtokába került levél szerint a VII. kerületben „a változást akaró polgárok többségben vannak, de a valódi esélyt, hogy ezt a többséget érvényesíteni tudják, csak nehéz, sok lemondással járó megállapodással lehetett elérni”. Ahogy írják, csak akkor lehet legyőzni „a mai hatalom embereit”, ha nem azon verseng az ellenzéki oldal, hogy ki a „legnagyobb kicsi”.

"Úgy ismerünk, hogy Téged is ez a felelősség motivál. Arra számítunk, hogy neked és az általad vezetett csoportnak sem az a célja, hogy a Vattamány Zsolt nevével fémjelzett fideszes kerületvezetés tovább regnálhasson mindenféle eredmény nélkül, pusztán azért, mert a többiek egymással vitatkoznak az emberek szolgálata helyett" – győzködik Karácsonyék a levélben a Hunvald-féle csapatot. Majd egy ajánlat is elhangzik arról, hogy egyeztessenek az oldalak a tíz egyéni választókerületben, és végül egyetlen ellenzéki jelölt álljon csak szemben a kormánypárti jelöltekkel.

Azt viszont leszögezik, hogy az „egyesült ellenzék” polgármesterjelöltje kizárólag Niedermüller Péter lehet. „Javaslatunk tehát a következő: indulj egyéni önkormányzati képviselőként Erzsébetváros egyik választókerületében úgy, hogy az ellenzék egyetlen jelöltje sem indul el veled szemben az adott körzetben, támogassuk mindannyian közösen Niedermüller Péter polgármesterjelöltségét, a hozzád kötődő további 9 egyéni jelölt pedig ne induljon el a 2019. évi önkormányzati választáson a VII. kerületben” – üzenik az MSZP-ből kilépett Hunvaldnak, hogy egyéniben hagynak neki egérutat, ha a polgármesteri székre nem aspirál.

„Mi győzni akarunk” – írják a levelet jegyző ellenzéki erős emberek, világossá téve, hogy szerintük ez jó eséllyel csak úgy lehetséges, ha nem osztja meg erőit az ellenzék több polgármesterjelölt között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink