Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-29 20:04:00

Jakab Péter elindul a Jobbik elnöki pozíciójáért

A párt országgyűlési képviselője szeretne egy olyan pártot faragni a Jobbikból, amely először az ellenzék, majd a kormányváltás vezető ereje tud lenni. Jakab Péter érzelemgazdag politizálásra készül.

Jakab Péter elindul a Jobbik elnöki pozíciójáért

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy a fideszes helytartókat kell leváltani, tőlük kell megszabadítani a magyar településeket és a kerületeket is. „Azért kampányolunk, hogy arra bátorítsuk a választókat, hogy merjék megbüntetni a Fideszt” – szögezte le Jakab Péter.

Mi történik a Jobbikkal?

Jakab Péter próbál olyan munkát végezni, hogy ne a csendesség híre jusson el az emberekhez a Jobbikról.

Közeledik egy tisztújítás. Felelevenítette, hogy még a nyár elején azt nyilatkozta egy interjúban, hogy gondolkozik rajta, hogy elindul-e az elnöki tisztségért. Sok megkeresést kapott, sok a közéletben fontos szerepet betöltő ember is bátorította abban, hogy induljon el – mondta a műsorban.

„Meghoztam a döntést, el fogok indulni a Jobbik elnöki tisztségéért” 

– jelentette be Jakab Péter. A párt országgyűlési képviselője szeretne egy olyan pártot faragni a Jobbikból, amely először az ellenzék, majd a kormányváltás vezető ereje tud lenni. Ezzel szeretné azt üzenni, hogy csak előre lehet menni, és előbb-utóbb a bátor, megalkuvás nélküli küzdelem kormányváltást kell eredményezzen.

„Érzelemgazdag politizálásra készülök. A Fidesz egyébként ugyanezt teszi, csak ők a gyűlölet érzelmét helyezték a középpontba. Én az igazság kimondásának a katarzisát akarom megadni az embereknek, amiből aztán egy olyan érzés sarjad, amit úgy hívunk: szolidaritás” – fogalmazott Jakab.

A Jobbik ideológiájában is szeretne egy markáns irányt követni: a Jobbik nem a baloldalt, vagy a jobboldalt szeretné megszólítani, hanem a népet. Mint mondta, szótárában a tisztességes és a tisztességtelen szerepel, az igaz és a hamis, és a menthető és a menthetetlen. Menthetetlennek tart mindenkit, aki az elmúlt 30 évben tevőleges részt vett az ország anyagi és morális kifosztásában, de mindenki más menthető.

 

Elképzelése szerint néppárti politikát kell folytatni, ami arról szól, hogy minden embert képviselniük kell. Szerinte nincs más lehetőség.

Kijelentette, hogy nem gondolja, hogy a Jobbik egyedül le fogja váltani a kormányt, de a Jobbik nélkül szerinte nem lesznek erre képesek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink