Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-28 10:04:00

Spirit FM: "a világ bármely pontjáról hallgatható lesz"

A Media1 számolt be arról elsőként még júniusban, hogy Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója megvásárolta a budapesti 87,6 MHz-en elérhető Broadway Rádiót.

Spirit FM: "a világ bármely pontjáról hallgatható lesz"

A rádió új tulajdonosa akkor megerősítette továbbá azt is, hogy valóban beadtak az NMHH Médiatanácsához egy kérelmet, mivel szeretnék átnevezni a Broadway Rádiót Spirit FM-re. A névváltás feltétele az, hogy a testület ehhez engedélyt adjon. Az ATV vezérigazgatója, aki a rádiót működtető egyesületnek a vezetőjeként is tevékenykedik ezután, júniusban úgy nyilatkozott portálnak: bár valóban az ATV új, idén januárban indított tévécsatornáját is Spiritnek hívják, „nem ATV-rádió felépítése” a céljuk.

A rádiót működtető Közösségi Rádiózásért Egyesületbe tagként is belépő magánszemélyek egy úgynevezett gospel típusú rádiót szeretnének működtetni az FM hullámsávon. Tervezik azt is, hogy a rádió vételkörzetét esetleg a későbbiekben kibővítik majd, de ez még nem a rövidtávú terv része, és sok tényező alakulásán múlik.

Tegnap már az atv.hu-nak adott interjúban Korvin Tibor elmondta, hogy „a Spirit FM az ATV, illetve az ATV Spirit rádiója”.

Korvin Tibor azt is mondta, hogy a Spirit FM ATV-hez való tartozását mi sem jelzi jobban, minthogy a csatorna számos arca lesz egyben a rádió műsorvezetője is. Holló Márta, Gajdos Tamás, Schwajda Gergő, Nemes Anna, Beleznay Endre és sokan mások.

A rádióban magazinműsorral fog jelentkezni – mások mellett – Holló Márta, Gajdos Tamás, Schwajda Gergő és Nemes Anna is. A programigazgató ismertetése szerint a reggeli élő showműsorban Novák András fog szerepet kapni, illetve hallhatóak lesznek a Spirit FM-en máshonnan ismert nevek, mint például Beleznay Endre, vagy Lutter Imre is.

A programigazgató szólt arról is, hogy bár a Spirit FM csak a budapesti belvárosi kerületekben, a 87,6 MHz-es frekvencián fogható, de néhány héten belül elkészül a rádió webes felülete is, amelyen keresztül a világ bármely pontjáról hallgatható lesz.

A Media1 információja szerint egyébként az NMHH Médiatanács még nem döntött, hogy megadja-e hozzájárulását, hogy a Broadway Rádió felvegye a Spirit FM nevet, pedig a rádiót működtető egyesület már viszonylag régen benyújtotta a névváltásra vonatkozó kérelmét a grémiumhoz.

Ezt Németh S. Szilárd is megerősítette szerda reggel a portál érdeklődésére. Hozzátétette: nagyon bíznak benne, hogy a Médiatanács pozitívan áll majd a kérdéshez, és hamarosan foglalkozik a hozzájárulás kérdésével, hiszen a rádió már elkészült az új szignálokkal, így nem szeretnének késedelmet szenvedni a jövő heti, szeptember 2-i indulással.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink