Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-28 20:01:00

Deák Dániel: Nincs új G-nap

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerencsétlennek nevezte, hogy az önkormányzati választási kampányban felmondott az intézet több munkatársa. Deák Dániel azért maradt az intézetnél, mert jól érezte magát ott.

Portálunk is beszámolt róla, hogy kedden „váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül” felmondott Lánczi Tamás, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő XXI. Század Intézet igazgatója, és több munkatárs – erről Schmidt Mária, az intézet főigazgatója írt a Facebookon. Az Index információi szerint nem politikai szakításról van szó, hanem munkaszervezésbeli problémák miatt mondott fel - Deák Dániel kivételével – a teljes stáb a kormányközeli intézetnél.


„Az intézet tovább működik, a közalapítvány egy nagyon nagy szervezet. Schmidt Mária biztosította az intézet működését, azt mondta, hogy tovább fog működni az intézet” – szögezte le az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a történtek megnehezítik, hogy a projektek továbbmenjenek, de az intézet működik.


„Nincs új G-nap, nem politikai vitáról van szó. Sok helyen megírták, hogy főként munkaszervezési problémák voltak, illetve Schmidt Mária főigazgató, és Lánczi Tamás igazgató között voltak konfliktusok, ez sajnos így rendeződött” – folytatta Deák, majd hozzátette, „szerencsétlen, hogy az önkormányzati választási kampányban ilyennek lehetünk szemtanúi”. Deák elmondása szerint a munkatársak nem szakmai okokból mondtak fel egyszerre, hanem Schmidt Mária és Lánczi Tamás konfliktusa miatt.

Azért maradt, mert jól érezte magát az intézetnél, a konfliktusokban nem volt szerepe, része. Mint mondta, abban bízik, hogy az intézet magára talál.

Emlékeztetett, hogy rövid ideje dolgoznak az intézetnél, áprilisban mentek át Lánczi Tamással a Figyelőtől. „Amik voltak rendezvények, konferenciák azok szerintem megfelelőek voltak. Szerintem büszkék lehetünk arra a teljesítményre, amit nyújtottunk” – vélekedett a műsorban.

Szerinte sok munkahelyen vannak konfliktusok, ez munkahelyi kérdés, többről nem lehet beszélni. Úgy véli, lojalitási kérdés, hogy ki gondolta, hogy Lánczi Tamással megy, ki gondolta, hogy Schmidt Máriával marad, de meglátása szerint továbbra is erős közösségről beszélhetnek az intézetnél.

A vezető elemző nem érzi, hogy Schmidt Mária hatóköre gyengülne. „Mindenkinek vannak kudarcok az életében. A Terror Háza kifejezetten jól működik, Schmidt Máriának rengeteg projektje van, ami jól működik” - mondta. Szerinte nem lehet  arról beszélni, hogy bármilyen komoly válság lenne. Hozzátette: maga az ügy kirobbanása munkahelyi konfliktus, viszont vannak politikai vetületei, de ebből további politikai ügy már nem lesz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink