Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-27 15:01:00

Karácsony: Nyilván Tarlós is rám szavaz

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje azt kéri Tarlós Istvántól, hogy ha valóban független jelöltnek vallja magát, akkor kezdje újra az aláírásgyűjtést.

Karácsony: Nyilván Tarlós is rám szavaz

Az eddig megismert öt főpolgármester-jelölt helyett összesen nyolcan vették fel az ajánlóíveket, hogy elkezdjék az aláírások gyűjtését az október 13-i önkormányzati választásokra. Köztük három, a közvélemény számára eddig teljesen ismeretlen név is szerepel: Ács László, Révész Ferenc és Schlagmüller Gábor is kértek ajánlóíveket.

Karácsony Gergely szerint a három említett jelölt nem fog átjutni az első akadályon, bár nem ismeri az indulókat, úgy véli, a budapestiek sem fogják megismerni őket.

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, több telefonhívást is kapott, miszerint Karácsony Gergely mögött „sértett SZDSZ-esek” vannak a háttérben és tevékenykednek.

„Félek, hogy az kevés lenne a választási győzelemhez, de akkor nyilván Tarlós István is rám szavaz, hiszen ő egy régi SZDSZ-es” – reagált a felvetésre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az ellenzéki főpolgármester-jelölt. Karácsony megjegyezte, ha Tarlós valóban független jelölt, akkor azt kéri, vonja vissza az indulását, és kezdje újra az aláírásgyűjtést, és gyűjtsön független jelöltként aláírásokat.

„Tarlós elintézte azt, hogy a főváros ugyanúgy el van adósodva, mint 2014 előtt, mikor a teljes adósságát az állam tulajdonképpen lenyelte. Elérte azt, hogy a főváros elveszítse az iskoláit és a kórházait. Elvesztette a Városligetet, elvesztette a költségvetésének túlnyomó többségét, és elvesztette az összes fejlesztési forrást, ami miatt ebben az önkormányzati ciklusban, egy érdemi beruházás történt: a 3-as metró” – részletezte a főpolgármester-jelölt.

Budapestet a budapestieknek

Karácsony Gergely a kampánynyitó beszédében arról beszélt: vissza kell adni Budapestet a budapestieknek. Ezzel kapcsolatban arról beszélt, mikor arról beszél, hogy a fővárost vissza kell szerezni, azt jelenti, hogy visszaszerzik a jogot arra, hogy a budapestiek választott vezetése nélkül, Budapest életét alapvetően meghatározó kérdéseket nem lehet eldönteni. Példaként hozta, mi a fejlesztési prioritás a városban. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje nehezményezte, hogy az elkövetkező években 1000 milliárd forintot fordít sportberuházásokra a kormány Budapesten, erről azonban a jelenlegi városvezető nem kérte ki a budapestiek véleményét.

„Mikor arról beszélek, hogy visszaszerezzük a fővárosunkat, akkor arról beszélek, hogy legalább mondjuk el, hogy nincs rendjén, hogy államosítják a kórházakat, és ezzel még rosszabb állapotban vannak. Államosítják az iskolákat, és ettől még rosszabb állapotban vannak” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy egymaga nem tud elérni semmit a kormánynál, azért tud elérni bármit, mert a budapestieket egy politikai közösséggé formálja. „Én nem hiszek az erős vezetőkben, mert az erős vezetők mindenkinél jobban tudják, mi a helyes. Ezek az erős vezetők, mivel el vannak szállva maguktól, rossz döntéseket hoznak. Én az erős közösségekben hiszek” – szögezte le.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink