Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-27 16:23:00

„Hosszú távú terveink vannak a Spirit FM-mel”

Szeptember 2-tól indul a Spirit FM, számos, az ATV-ből ismert műsorvezetővel. Az indulás előtt Korvin Tibort, az új csatorna programigazgatóját kérdeztük.

Szeptember 2-től indul a Spirit FM, amelyet a média ATV-közeli rádióként aposztrofált. Pontosan mi a kapcsolat az ATV és a Spirit FM között?

A Spirit FM az ATV, illetve az ATV Spirit rádiója. Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója látta meg a lehetőséget a korábban Broadway Rádió néven futó frekvenciában, és döntött a vásárlás mellett. Ez egy komoly lépés az ATV részéről, hiszen egy teljesen új, mondhatni ismeretlen piacra lép ki, de hosszú távú terveink vannak a Spirit FM-mel. Fontos megjegyeznem, hogy szervezetileg a rádió nem kapcsolódik a tévécsatornához. A frekvencia üzemeltetője ugyanis egy egyesület, amely jogilag, szervezetileg önálló, és egy szakmai megállapodás keretében együttműködik az ATV-vel. Nem elhanyagolható az sem, hogy ezzel is bővült a cég portfóliója, hiszen két csatorna mellett már egy rádiófrekvencia fölött is rendelkezik. Ez mindenképpen stabilitást ad, erősíti a piaci helyzetünket.

Milyen műsorokkal indul az ősz a rádióban?

A rádió azért kapta a Spirit FM nevet, mert elsősorban az ATV Spirit csatornájának a szemléletéhez fog hasonulni. Ez azt jelenti, hogy közéleti témákkal foglalkozunk, de könnyed, szórakoztató formában. A programkínálatunkban portréműsorok, kultúra, és sport éppúgy helyet kap, mint a humor, és nem utolsó sorban spirituális, keresztény tartalmak.

A műsorvezetők között az ATV-ből és máshonnan is ismert nevek vannak. kiknek a közreműködésére számíthatunk?

A Spirit FM ATV-hez való tartozását mi sem jelzi jobban, minthogy a csatorna számos arca lesz egyben a rádió műsorvezetője is. Magazinműsorral fog jelentkezni – mások mellett – Holló Márta, Gajdos Tamás, Schwajda Gergő, vagy éppen Nemes Anna. A reggeli élő showműsorunkban Novák András fog szerepet kapni, de, legnagyobb örömünkre, hallhatóak lesznek a Spirit FM-en máshonnan ismert nevek, mint például Beleznay Endre, vagy Lutter Imre. Az volt a célunk, egyébként, hogy az ATV műsorvezetőinek új arcát ismerhessék meg az emberek. Éppen ezért szinte szabad kezet kaptak a műsorvezetők: mindenki olyan tematikájú, stílusú műsort készíthet, ami érdekli, amit szeret. Tamás például sporttal és az autókkal foglalkozhat, Gergő kulturális portréműsort készít, Dézsi Zoli pedig retro zenei magazinnal fog jelentkezni, a teljesség igénye nélkül. Így lesznek igazán hitelesek a műsoraink.

Hol hallgatható a Spirit FM?

A Spirit FM a budapesti belvárosi kerületekben a 87,6-os frekvencián lesz fogható, illetve néhány héten belül elkészül a webes felületünk, amelyen keresztül a világ bármely pontjáról hallgathatóak leszünk. A reggeli showműsorunk ugyanakkor a Facebook-on is követhet lesz.

Kiknek szól a Spirit FM?

Az a célunk, hogy a lehető legtöbb korosztályhoz és társadalmi réteghez eljussunk, mondhatni, mainstream rádió szeretnénk lenni. Természetesen kiemelten fontos számunkra a kereskedelmi korosztály elérése, ezért készülünk kimondottan fiataloknak szóló műsorokkal is, és a zenei kínálatunkat is igyekszünk modern, kortárs tartalommal feltölteni. A földi sugárzású frekvencia nyilvánvalóan meghatároz minket, hangsúlyozottan budapesti rádió leszünk.

Mennyiben tekinthető keresztény / spirituális adónak a Spirit FM?

Szeretnénk hűek maradni a Spirit névhez, nem véletlenül választottuk ezt a nevet. Alapvetően közéleti lesz a csatorna arculata, de fontos szerepet fognak kapni a spirituális tartalmú műsorok is, gondolok itt istentisztelet-közvetítésre, az ATV-n régóta futó 700-as klub rádiós változatára, vagy éppen portréműsorokra keresztény világnézetű személyekkel. A magyar és nemzetközi zenék mellett sok gospelt is fogunk adni, a spirituális tartalmakat szeretnénk újszerűen tálalni a hallgatóknak.

Az ATV fő irányát ismerve felmerül a kérdés, hogy mennyire lesz közéleti / politikai a műsorok tartalma?

Ahogy korábban említettem, könnyed, szórakoztató tartalmakkal jelentkezünk. Napi pártpolitika nem lesz hallható a Spirit FM-en, kivéve természetesen a hírblokkokat. Nem titkolt célunk, hogy az ATV nézőközönségén felül új rétegekhez érjünk el, és ebbe beletartozik az a réteg is, amelyet nem érdekel, hogy egy politikus hogyan reagált egy másik politikus korábbi nyilatkozatára. Nyilvánvalóan vannak olyan megkerülhetetlen témák, amelyekkel kell és akarunk is foglalkozni. Mondok egy példát: biztosan nem fogunk a műsorainkban foglalkozni azzal, hogy a pártok polgármester-jelöltjei a kampány alatt hogyan üzengetnek egymásnak, de azzal már igen, hogy mikor kezdik el építeni a beígért szuperkórházat.

Ajánlom

További belföldi híreink