Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-25 05:10:00

Kutyatulajdonosok figyelem: súlyos bírság járhat már a sétáltatásért

Szigorítják a belvárosi kutyasétáltatást az ötödik kerületben. Akár 50 ezer forintra is bírságolhatják azokat, akik nem a kijelölt kutyafuttatókba viszik a kis kedvenceket, vagy nincs náluk a kutya oltási könyve. Az önkormányzat ezzel a kerület tisztaságát és biztonságát szeretné biztosítani. Több ott lakó szerint viszont nincs elég futtató, az intézkedéssel pedig tönkre teszik a kialakult kutyás közösségeket.

Vidáman ugrándozik a Szabadság téren egy kiskutyus. Pedig nem lenne szabad – tilos ide bejönnie. Erre már messziről figyelmeztetnek az önkormányzat új hirdetései. Táblák eddig is jelezték, hogy kutyák nem jöhetnek be, mostantól viszont, aki a kerület parkjaiba vagy játszótereire viszi kedvencét, akár 50 ezer forintos bírságot is kaphat.

A kerület ellenzéki polgármesterjelöltje szerint a problémákat a lakók bevonásával kéne megoldani – szerinte szűkösek a kerület kutyafuttatói és kevés is van belőlük. Tüttő Kata azt mondja, „úgy tiltja őket ki az önkormányzat, hogy a legközelebbi kutyafuttató elég messze van és a kerületnek ezen a részén szinte nincs is. Csak úgy lehet szabályokat hozni, ha ezeket megbeszéljük a közösséggel.”

Kerestük az ügyben a helyi önkormányzatot, de adásunkig nem válaszoltak. Felhívásukban felsorolják a kutyafuttatókat, ahová be lehet vinni a kutyákat. Az egyik legközelebbi futi – ahogy a kutyások hívják – itt az olimpia park mellett van, kerítéssel elkerítve a játszótértől. „Érthető, hogy el vannak kerítve a közparkok, hogy minél kevesebb konfliktus legyen a kutyások és nem kutyások között, de a kutyáknak a viselkedését is az fogja meghatározni, hogy mennyire vannak összeszorítva, mennyire sokan vannak”

A Honvéd téri futtató – nem túl nagy, viszont van árnyék, ami Django gazdája szerint nagyon fontos. Ha viszont több kutya is lett volna benn, már nem biztos, hogy behozta volna erre a szűkösebb helyre.

Ha minden városlakó szabálykövető lenne, be se lehetne férni a kutyafuttatókba Korom Gábor szerint.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink