Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-24 08:54:00

Gyurcsány: A centrális erőtér összeomlott - az eredmény borítékolható

"A helyzet megváltozott" - kezdi Gyurcsány Ferenc az újabb Facebook posztját, amiben az önkormányzati választásokon való részvételre buzdítja szavazóit.

Gyurcsány: A centrális erőtér összeomlott - az eredmény borítékolható

Gyurcsány elmélete szerint eddig a Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között. 

Az önkormányzati választásokra készülve így állt elő az a helyzet, hogy települések, kerületek sokaságában egy az egy ellen folyik a küzdelem - magyarázza a DK elnöke.  

A politikus szerint így tehát az eredmény valójában borítékolható, mivel megreped a kormánypárt hatalmi monopóliuma, “vége lesz annak a helyzetnek, hogy a központi és a helyi hatalom is egy kézben összpontosul”.

“A ma kezdődő önkormányzati választási kampány ezért sokkal többről szól, mint hogy ki lesz a polgármester vagy valamelyik képviselő. Az előttünk álló választás a Fidesz megbuktatásához vezető út egyik legfontosabb mérföldköve lehet. Akkor tegyétek a dolgotokat!" - zárja mondandóját Gyurcsány.

Ajánlom

További belföldi híreink