Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-24 15:20:00

Dupla családi pótlék? Ingyen tankönyv? Egymásnak esett a Fidesz és az MSZP

Az ellenzéki vezetésű települések ahogy eddig, úgy az októberi önkormányzati választások után is jelentős támogatást nyújtanak a családoknak a tanévkezdéshez - mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a szocialista irányítással működő önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy a családoknak kisebb terhet jelentsen a gyermekek beiskolázása, amit például különböző cafeteria- és tanszercsomagokkal támogatnak.

Bangóné Borbély Ildikó szerint nem igaz a kormány azon állítása, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelent a családoknak. Ezt bizonyítja, hogy a kabinet megszüntette az iskolakezdést segítő cafeteria-szolgáltatásokat - fűzte hozzá az MTI tudósítása szerint. Az MSZP képviselője megismételte azon korábbi követelésüket, hogy a kormánynak augusztusban dupla családi pótlékkal is támogatnia kellene a gyermekek iskolakezdését.

Az MSZP-s politikus sajtótjékoztatójára reagálva a Fidesz közölte: "ha a szocialistákon és a többi ellenzékin múlt volna, akkor a tanévkezdésre készülő gyermekes családokon sokkal nagyobb teher lenne". A Fidesz szerint ugyanis az ellenzék nem támogatta sem a családi adókedvezmény emelését, sem az ingyenes gyermekétkeztetésre, sem az ingyenes tankönyv programra fordított összegek emelését.

"A kormány támogatásának köszönhetően ebben a tanévben is hatszázezer gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen, és több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvcsomagot. 2010 óta két és félszeresére emeltük a gyermekes családok, több mint duplájára emeltük az ingyenes tankönyvprogram, és megháromszoroztuk az ingyenes gyermekétkeztetés költségvetési támogatását"- olvasható a nagyobbik kormánypárt reakciójában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink