Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-23 06:45:00

Új miniszterhelyettese, és államtitkárai lesznek Palkovics Lászlónak

Azzal, hogy Palkovics Lászlóhoz kerül a felsőoktatás, személyi változások is lesznek az innovációs tárcánál - tudta meg az atv.hu. Bódis József a felsőoktatást, a szakképzést és az innovációt is felügyelheti államtitkárként, Boros Anita az építésgazdasági és infrastrukturális államtitkárság élére kerülhet, Cseresnyés Péter miniszterhelyettes a kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felelhet, míg a helyére a parlamenti államtitkári posztra Schanda Tamásnak van jó esélye - mondták kormányzati források.

Új miniszterhelyettese, és államtitkárai lesznek Palkovics Lászlónak
Palkovics László miniszter

Az EMMI tegnap erősítette meg a hírt egy közleményben, hogy a felsőoktatás irányítása a Palkovics László által vezetett Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül. Palkovics László szerint ezzel, az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével.

A kormány döntése szerint a felsőoktatás 2019. szeptember 1-től átkerül az ITM-be. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoz létre, Maruzsa Zoltán vezetésével.

Ezzel értelemszerűen átalakul Palkovics László minisztériuma is. Az atv.hu-hoz eljutott információk szerint

az eddig az EMMI-ben az oktatási államtitkárságot vezető Bódis József az innovációs minisztériumban is államtitkár lehet, és a felsőoktatási, szakképzési és innovációs portfólió tartozik majd hozzá.

De a választások óta több mint egy év elteltével újragondolják az irányítási struktúra más területeit is. Munkatársunk kormányzati forrásból úgy értesült, hogy Palkovics László mostani parlamenti államtitkára, a miniszterhelyettesi feladatokat ellátó Cseresnyés Péter várhatóan egy új államtitkárság élére kerül, a kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felel majd.

A szintén új szerkezetű építésgazdasági és infrastrukturális államtitkárság vezetésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben lemondott, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Boros Anita a legesélyesebb - mondták munkatársunknak. (Az államtitkár akkor gyermeke születésével indokolta a távozását.)

Cseresnyés Péter helyére, az ITM miniszterhelyettesi feladatainak az ellátására, ami a tárca parlamenti államtitkári posztját is jelenti, az európai  uniós fejlesztésekért felelős államtitkárnak, Schanda Tamásnak van jó esélye - tudtuk meg.

Ajánlom

További belföldi híreink