Itthon

9 ezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, megvan Vajna utódja

Összefoglaló a Kormányinfón elhangzottakról
augusztus. 23. péntek 19:13

 

 

 

"Nem érzem a kérdés realitását"
augusztus. 23. péntek 11:35

Ezt pedig már arra válaszolja, hogy a magyar állam tervez-e vételi ajánlatokat tenni Kárpát-medencei területekre.

"Nem vagyunk részei az üzletnek"
augusztus. 23. péntek 11:34

- ezt válaszolja Gulyás Gergely arra, hogy Donald Trump vételi ajánlatot tett Grönland szigetére. Két állam belső ügyeként kezelik az ügyet és remélik, hogy nem lesz belőle NATO-ügy.

Kik kapják a rezsiutalványt?
augusztus. 23. péntek 11:29

Azok kapják meg a rezsiutalványt, akik idén májusban már nyugdíjasok voltak- hangzott el az Mfor kérdésére a Kormányinfón.

Ön járt-e a miniszterelnöknél és milyen osztályzatot kapott?
augusztus. 23. péntek 11:23

- kérdezte munkatársunk Gulyás Gergelyt, aki válaszában elmondta: a kormány sok szempontból jó iskola, de nem ilyen szempontból. Azt elismerte, hogy beszélgetett Orbán Viktorral arról, hogy képzelik el a következő 3 évet és azt is elmondta a kormányfőnek, hogy hol lát olyan helyeket, ahol érdemes lehet változtatni.

Arra a kérdésre, hogy meg van-e elégedve a munkájával Orbán Viktor, Gulyás azt mondta: ezt a miniszterelnöktől kell megkérdezni.

Orbán döntött az átszervezésről
augusztus. 23. péntek 11:22

Az oktatás átszervezésére vonatkozó kérdésre munkatársunknak a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Orbán Viktor döntött arról, hogy hol legyen a felsőoktatás és úgy döntött, ott legyen, ahol a kutatás, innováció is van. Nincsenek személyi okok e mögött a döntés mögött- szögezte le a miniszter.

A józsefvárosi ötlet
augusztus. 23. péntek 11:19

Arra a józsefvárosi felvetésre, miszerint csak büntetlen előéletű emberek kaphassanak önkormányzati lakást, Gulyás Gergely azt mondja: ha a rendelet arra koncentrál, hogy olyan bűncselekményt elkövetők ne kaphassanak lakást, akiktől lenne mit tartania az ott lakóknak, akkor szerinte azzal nincs probléma. Úgy véli, az nem feltétlen állná meg az alkotmányosság próbáját, ha például a gondatlanságból bűncselekményt elkövetők nem kapnának lakást. Gulyás szerint Sára Botond polgármester tisztában van a jogi részletekkel és ha lesz ilyen szabályozás, az meg fog felelni ezeknek a kritériumoknak.

80-83 ezer betöltetlen álláshely van
augusztus. 23. péntek 11:18

Az ATV munkatársának a hiányszakmákra vonatkozó kérdésére pedig azt válaszolta Gulyás Gergely, hogy számszerűen egyértelműen az építőiparban van a legnagyobb hiány. A betöltetlen álláshelyekről a minisztérium és KSH is vezet statisztikákat, a tárcavezető közlése szerint 80-83 ezer betöltetlen álláshely van az országban.

Rezsiutalvány: a héten jön a tájékoztatás
augusztus. 23. péntek 11:16

A rezsiutalványokkal kapcsolatos kérdésre munkatársunknak azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter: minden technikai részlettel kapcsolatosan kimerítő tájékoztatást fognak adni a héten.

Kormányhivatalok: konszolidálódott a helyzet
augusztus. 23. péntek 11:16

A köztisztviselőkkel kapcsolatos létszámhiányra vonatkozó ATV-s kérdésre Gulyás Gergely azt mondta: igyekeztek megtenni, amit meglehet, ezért mára konszolidálódott a helyzet. Budapesten ugyan több helyen rövidebb lett a nyitvatartási idő, de az átlagos várakozási idő az elviselhetőn belül maradt.