Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-23 10:46:00

9 ezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, megvan Vajna utódja

Folyamatosan frissülő hírek!

Szeptember végéig 9 ezer forintos utalványt kapnak a nyugdíjasok, mellyel áram- és gázszámlát lehet majd fizetni. 54 ezer forint egyszeri juttatást kapnak a közmunkások. Gulyás Gergely azt is bejelentette a Kormányinfón, hogy Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos.

 • Összefoglaló a Kormányinfón elhangzottakról

  augusztus 23.péntek 19:13

   

 • "Nem érzem a kérdés realitását"

  augusztus 23.péntek 11:35

  Ezt pedig már arra válaszolja, hogy a magyar állam tervez-e vételi ajánlatokat tenni Kárpát-medencei területekre.

 • "Nem vagyunk részei az üzletnek"

  augusztus 23.péntek 11:34

  - ezt válaszolja Gulyás Gergely arra, hogy Donald Trump vételi ajánlatot tett Grönland szigetére. Két állam belső ügyeként kezelik az ügyet és remélik, hogy nem lesz belőle NATO-ügy.

 • Kik kapják a rezsiutalványt?

  augusztus 23.péntek 11:29

  Azok kapják meg a rezsiutalványt, akik idén májusban már nyugdíjasok voltak- hangzott el az Mfor kérdésére a Kormányinfón.

 • Ön járt-e a miniszterelnöknél és milyen osztályzatot kapott?

  augusztus 23.péntek 11:23

  - kérdezte munkatársunk Gulyás Gergelyt, aki válaszában elmondta: a kormány sok szempontból jó iskola, de nem ilyen szempontból. Azt elismerte, hogy beszélgetett Orbán Viktorral arról, hogy képzelik el a következő 3 évet és azt is elmondta a kormányfőnek, hogy hol lát olyan helyeket, ahol érdemes lehet változtatni.

  Arra a kérdésre, hogy meg van-e elégedve a munkájával Orbán Viktor, Gulyás azt mondta: ezt a miniszterelnöktől kell megkérdezni.

 • Orbán döntött az átszervezésről

  augusztus 23.péntek 11:22

  Az oktatás átszervezésére vonatkozó kérdésre munkatársunknak a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Orbán Viktor döntött arról, hogy hol legyen a felsőoktatás és úgy döntött, ott legyen, ahol a kutatás, innováció is van. Nincsenek személyi okok e mögött a döntés mögött- szögezte le a miniszter.

 • A józsefvárosi ötlet

  augusztus 23.péntek 11:19

  Arra a józsefvárosi felvetésre, miszerint csak büntetlen előéletű emberek kaphassanak önkormányzati lakást, Gulyás Gergely azt mondja: ha a rendelet arra koncentrál, hogy olyan bűncselekményt elkövetők ne kaphassanak lakást, akiktől lenne mit tartania az ott lakóknak, akkor szerinte azzal nincs probléma. Úgy véli, az nem feltétlen állná meg az alkotmányosság próbáját, ha például a gondatlanságból bűncselekményt elkövetők nem kapnának lakást. Gulyás szerint Sára Botond polgármester tisztában van a jogi részletekkel és ha lesz ilyen szabályozás, az meg fog felelni ezeknek a kritériumoknak.

 • 80-83 ezer betöltetlen álláshely van

  augusztus 23.péntek 11:18

  Az ATV munkatársának a hiányszakmákra vonatkozó kérdésére pedig azt válaszolta Gulyás Gergely, hogy számszerűen egyértelműen az építőiparban van a legnagyobb hiány. A betöltetlen álláshelyekről a minisztérium és KSH is vezet statisztikákat, a tárcavezető közlése szerint 80-83 ezer betöltetlen álláshely van az országban.

 • Kormányhivatalok: konszolidálódott a helyzet

  augusztus 23.péntek 11:16

  A köztisztviselőkkel kapcsolatos létszámhiányra vonatkozó ATV-s kérdésre Gulyás Gergely azt mondta: igyekeztek megtenni, amit meglehet, ezért mára konszolidálódott a helyzet. Budapesten ugyan több helyen rövidebb lett a nyitvatartási idő, de az átlagos várakozási idő az elviselhetőn belül maradt.

 • Rezsiutalvány: a héten jön a tájékoztatás

  augusztus 23.péntek 11:16

  A rezsiutalványokkal kapcsolatos kérdésre munkatársunknak azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter: minden technikai részlettel kapcsolatosan kimerítő tájékoztatást fognak adni a héten.

 • Mindenkinek volt

  augusztus 23.péntek 11:15

  Tavaly volt országgyűlési választási kampány, minden pártnak voltak óriásplakátjai. Volt Gulyás szerint olyan ellenzéki párt is, melynek legalább annyi plakátja volt, mint a kormánypártoknak- teszi hozzá.

 • Lesznek ellenzéki plakátok?

  augusztus 23.péntek 11:14

  Az ATV önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésére - miszerint az ellenzéki pártok nem nagyon jutnak óriásplakát-helyekhez - válaszolva Gulyás Gergely azt mondta: a kormány plakátfelület értékesítéssel nem foglalkozik, az elmúlt években az volt a tapasztalat, hogy mindig voltak ellenzéki plakátok, ha akarnak, most is vehetnek maguknak.

 • Microsoft-ügy

  augusztus 23.péntek 11:09

  Továbbra sincs semmilyen bizonyíték, tény, adat, hogy bármilyen kormányzati korrupció történt volna- közölte a Microsoft-botránnyal kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kormányzati érintettségről nem tudunk- mondta, hozzátéve, hogy állnak rendelkezésre a kormány részéről, ha nyomozás van az ügyben.

 • Miért a választások előtt?

  augusztus 23.péntek 11:06

  A kérdésre, hogy a nyugdíjasoknak szánt juttatáshoz van-e köze az októberi választásoknak, Gulyás Gergely azt mondta: ehhez az ország jó gazdasági helyzetének van köze, minden évben kaptak egyszeri juttatást a nyugdíjasok, miután megszűnt az Erzsébet-utalvány, ezt találták ki helyette. Hozzátette: ráadásul az Erzsébet-utalvány papírjaira fogják nyomtatni az utalványt, mert az a leggazdaságosabb.

 • 54 ezret kapnak a közfoglalkoztatottak

  augusztus 23.péntek 11:04

  Egyszeri 54 ezer forintos juttatást kapnak a közfoglalkoztatottak- jelenti be Gulyás Gergely. A miniszter szerint kevesebben (99 ezren) vannak a közfoglalkoztatottak, mint amit korábban várt a kormány, ezért ez a juttatás nem igényel többletforrást a költségvetés részéről.

 • Nemzetközi kapcsolatok

  augusztus 23.péntek 11:00

  Gulyás végül Merkel látogatásáról ejt szót, mint mondja, örülnek neki, hogy nemzetközi szinten is ilyen sikeresen telik az év, hiszen Orbán Viktor WEashingtonban, Donald Trump vendége volt, a német kancellár Magyarországra látogatott, és remélik, hogy idén még Putyinnal is összejön egy személyes találkozó.

 • Megvan az új filmügyi kormánybiztos

  augusztus 23.péntek 10:58

  Andy Vajna halálát követően nem siekrült betölteni a filmügyi kormánybiztos személyében keletkezett űrt, de most a kormány megpróbálja - mondja Gulyás, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója lesz az új biztos. Szeptember 1-től látja el új feladatait.

 • Új csarnok

  augusztus 23.péntek 10:56

  Az új kézilabda-csarnokról is beszél Gulyás Gergely. A miniszter szerint az elmúlt években jelentősen megdrágultak az építkezések Magyarországon, jövő héten kapja meg a kormány az árajánlatokat, melyek közül a legolcsóbb fog nyerni. A fővállalkozói szerződés összege csak 100 milliárd forint alatt kell, hogy maradjon, a megvalósítás összege pedig 101,5 milliárd alatt kell, hogy maradjon és az új csarnoknak 20 ezer fő befogadására alkalmasnak kell lennie.

 • Személyi változások

  augusztus 23.péntek 10:54

  Ezek a változtatások szeptember 1-től legkésőbb megtörténnek. További változtatásokat is bejelent Gulyás Gergely (ezekről korábban az atv.hu már beszámolt): Lőrinczi Zoltán lesz a nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az EMMI-ben. Az ITM-nél több változás is lesz: Boros Anita lesz az építésügyért és infrastrukturális fejlesztésekért. Schanda Tamás lesz a parlamenti feladatokért felelős államtitkár. Cseresnyés Péter pedig a kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felel majd a jövőben.

 • Átszervezések

  augusztus 23.péntek 10:53

  Döntött a kormány a felsőoktatás irányításáról is: az EMMI-től átkerül az ITM-hez. Jó, ha minél közvetlenebb a kapcsolat a felsőoktatás területe és az innováció, kutatás területe között- ez a fő oka az átszervezésnek a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Hozzátette: Bódis államtitkár úr fogja továbbra is vezetni a területet.

  Ezzel egyidejűleg erősítésre kerül a közoktatás. Államtitkári rangot kap Maruzsa Zoltán a helyettesi államtitkári rang helyett- folytatja a tárcavezető.

 • Lesz nyugdíjprémium is

  augusztus 23.péntek 10:51

  Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy lesz nyugdíjprémium is ettől függetlenül.

 • 9 ezer forintos rezsiutalvány a nyugdíjasoknak

  augusztus 23.péntek 10:48

  Minden várakozásnál, még az optimista kormányzati várakozásnál is jobban teljesít a gazdaság, ezért 9 ezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, amit szeptember 30-ig mindenki megkap és áram-, valamint gázszámlára költhető. Az utalvány 3-szor 3 ezer forintból fog állni. Először Budapesten kezdik meg a kézbesítést- jelenti be Gulyás Gergely. Az utalványokat március 31-ig lehet majd felhasználni.

 • Gulyás nem volt ott

  augusztus 23.péntek 10:47

  Gulyás nem volt ott a mostani kormányülésen, mert Kolozsváron volt. Amikről beszámol, azok állítólag így történtek- mondja, de bizonyítékokat mutattak azért neki.

 • Itt megnézheti a teljes Kormányinfót

  augusztus 23.péntek 10:45

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink