Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-23 20:23:00

Átveszi a Magyar Állam a balatoni hajózási cég többségi részvényeit

Ez azt jelenti hogy a legnagyobb tulajdonos ezentúl a magyar állam lesz az önkormányzatok helyett. Hogy milyen változást jelent majd ez, egyelőre senki sem tudja.

Az állam lesz a többségi tulajdonos a BAHART-ban

 

Több mint 75 százalékos tulajdont akar szerezni az állam a Balatoni hajózási társaságban, ami azt jelentené hogy  mindenben a magyar állam döntene a jövőben. Az önkormányzatok egyelőre beletörődtek a helyzetbe és abba is hogy döntési joguk ezzel megszűnik. Siófok polgármestere szerint ha fejlődni fog a cég az állami tulajdon befolyása miatt, akkor a legjobb ami a Baharttal történhet. Ugyanakkor vannak fenntartásaié.

„Magyarországon vagyunk és 2019-ben, tehát a magam félelmei megvannak, tehát majd ha 2-3 év múlva tudunk beszélgetni , és arról kell beszélnünk hogy ez a cég egyben marad és fejlődött akkor azt mondom hogy egy lájk jelet tudok mutatni, ha viszont arról kell majd beszélnünk hogy a legsikeresebb és jövedelmező üzletág átmentek magánkézbe akkor ez a lájkjel lefele fog mutatni" - mondja Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Szerinte a legnagyobb probléma az, hogy évek óta bizonytalanságban tartják a cég dolgozóit , akik nem tudják mi lesz velük, lesz-e az államosítás után munkájuk. Az önkormányztaok megtarthatták volna a társaságot, azonban a májusi határidőig nem hajtották végre a kötelező tőkemelést. A települések választhattak, hogy kifizetik a csaknem másfél milliárd forintos tőkeinjekciót, vagy átengedik a részvények 35 százalékát az államnak. A települések végül ez utóbbit választották.

A lakók most is nagyon meg vannak elégedve a a hajózási cég szolgáltatásaival, viszont félnek hogy később ez már nem lesz így.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink