Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-23 09:38:00

„A kormány miatt ma is másfél millió magyar szenved”

A DK szerint a kormány „évek óta semmit sem tesz a parlagfű-mentesítésért”.

„A napokban extrém magasra emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, ez pedig másfél millió magyarnak egyenlő a viszkető szemekkel, folyamatos tüsszögéssel, orrfolyással, rossz közérzettel.

Ez az eredménye annak, hogy a magyar kormány évek óta semmit sem tesz a parlagfű-mentesítésért: az irtásra vonatkozó törvényeket még a nagy állami vállalatokkal sem tartatják be, sőt még arról sem hoztak törvényt, hogy a parlagfűvel fertőzött területek után legalább ne járjon uniós földalapú támogatás”- írja közleményében Oláh Lajos. A DK-s politikus, a Nemzetközi Parlagfű Egyesület tagja szerint „a kormány miatt ma is másfél millió magyar szenved és költ többezer forintot gyógyszerekre”.

A DK úgy véli, a kormány magára hagyta a parlagfű-allergiában szenvedő másfél millió magyart. „A DK szerint hosszú távú stratégiára, EU-s források bevonására, felelősségre vonható kormánybiztosra, az orvosi szolgálat megerősítésére, nemzetközi együttműködésre és a hazai költségvetésből erre fordított összeg többszörösére van szükség a hatékony parlagfű elleni harchoz”- írja Oláh, aki szerint „felháborító, hogy idén is másfél millió allergiás magyarnak kell szenvednie a kormány nemtörődömsége miatt, a helyzet pedig a klímaváltozás miatt csak rosszabb lesz”.

fotó: mtiFotó: MTI

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink