Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-22 11:45:00

Visszamenőlegesen tenné ingyenessé a parkolást a zuglói fideszes jelölt

Önkormányzati választási győzelme esetén visszamenőlegesen, június 13-i hatállyal tenné ingyenessé a parkolást a főváros XIV. kerületében Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A tősgyökeres zuglói politikus a lapnak azt mondta, átdolgoznák a költségvetést, és megpróbálnák elérni, hogy a 4-es metrót meghosszabbítsák a Bosnyák térig, amelyet családbarát találkozóhellyé alakítanának. Rozgonyi Zoltán fontos célként említette a közterületek rendbetételét. Fel kell számolni az illegális szemétlerakást, amely az egyik legnagyobb probléma a kerületben - hangoztatta az interjúban.

A Fidesz-KDNP jelöltje növelné a zöldfelületek nagyságát. A közterületi italfogyasztás, a hajléktalanok életvitelszerű jelenléte sok konfliktus forrása - vélekedett, hozzátéve:

professzionális szociális segítséget akarnak nyújtani a fedél nélküli embereknek. Közterületen élni sem az egyén, sem pedig a közösség számára nem elfogadható - jelentette ki Rozgonyi Zoltán. Kitért arra, hogy a Bosnyák teret "szeretnék visszaadni" a családoknak.

A kormánypártok jelöltje szerint régóta megoldatlan a Bosnyák téri városközpont fejlesztése, amit úgy szeretnének orvosolni, hogy a kereskedelmi funkciók mellett a közösségi és a kulturális elemek is hangsúlyt kapjanak.

"Amennyiben elnyerjük a választók bizalmát, olyan teret, találkozóhelyet szeretnénk kialakítani, ahol a tisztaság és rend mellett különböző programokkal, valamint ingyenes wifivel és kulturált vendéglátóhelyekkel is segítenénk a kikapcsolódást" - fogalmazott. Összességében az a céljuk, hogy az önkormányzat ne harcoljon a fővárossal és a kormánnyal, hanem együttműködjön azokkal - jelentette ki Rozgonyi Zoltán.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arról is beszélt, hogy tősgyökeres zuglóiként ismeri a helyiek igényeit, a megoldandó feladatokat. Ez nem mondható el Horváth Csaba ellenzéki aspiránsról, aki Budán él - vélekedett a Magyar Nemzetben.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink