Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-22 20:28:00

Szuperkórház: minden az eredeti terv szerint halad?

Százmilliós tételben rendelik az orvosi eszközöket a Dél-Budai Centrum kórház és társkórházai számára, holott az építkezés még el sem kezdődött – írta meg az Mfor. Az illetékes miniszterelnöki megbízott januárban azt ígérte, hogy néhány hónapon belül alapkőletétel lehet, azóta azonban nem haladt a projekt. Bedros J. Róbert szerint mégis minden az eredeti ütemterv szerint halad.

„Itt a képzeletnek és a vágyaknak kizárólag a pénzügyi keretek szabnak határt”- így fogalmazott Gulyás Gergely tavaly decemberben a Dél-Budai Centrum kórházról, amikor ismertették a nyertes pályázatot.

„Azoknak a bizonyos szuperkórházaknak rég meg kellett volna épülniük”- ezt pedig Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke mondta idén februárban.

Nem tudni mikor kezdik a Dél-Budai szuperkórház építését

 
A Dél-Budai szuperkórház helyzete azóta gyakorlatilag változatlan, legalábbis ami a szemnek látható.

Az Mfor egy terjedelmes cikkben számolt be róla, hogy a szuperkórház számára már százmilliós tételben vásárolják az orvosi berendezéseket, holott még szó sincs arról, hogy mikor kezdik meg az épület kivitelezését. Az írás megjegyzi, hogy Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott januárban néhány hónapon belüli alapkőletételt ígért.

Kincses Gyula korábbi egészségügyi államtitkár jó ötletnek tartja a centrumkórházak létrehozását, de nem a jelenlegi formában. „Azzal nem értek egyet, hogy ezt miért ilyen méregdrágán és nem haladósan kell csinálni, ott kint a mocsárban. Sokkal egyszerűbb lett volna a Szent Imre Kórházat, ahol minden feltétel adott, kivéve azt, hogy nem lehet belőle annyi pénzt eltapsolni, azt felhozni egyik centrumkórházzá”- vélekedett.

Az Mfor cikke után megszólalt az illetékes miniszterelnöki megbízott is, aki az Origónak azt mondta: a kórház projekt az eredeti terv szerint halad, és a háttérben folyó szakértői munka elengedhetetlen fontosságú.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink