Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-22 18:42:00

Hammerstein Judit az OSZK új főigazgatója

A Népszava szerint az új főigazgatót egy összdolgozói értekezleten csütörtökön már be is jelentették.

Hammerstein Judit az OSZK új főigazgatója
Hammerstein Judit

Hammerstein Judit az Országos Széchényi Könyvtár új főigazgatója – írja a Népszava. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkára ma összdolgozói értekezleten mutatta be az új vezetőt – nyilatkozta a lapnak a könyvtár egy neve elhallgatását kérő munkatársa.

Az államtitkár átmeneti időszakról beszélt a fórumon, amelyen a könyvtár költözését, mint tényt említette, de szavaiból nem derült ki, hogy hová helyezik át az ország első számú könyvtárát.

Hammerstein Judit mandátuma másfél évre szól- írja a lap, mely szerint rövid formális bemutatkozásában a vezetőváltásoknál megszokott átvilágításról beszélt, és megemlítette, hogy igyekszik jól kitalálni az OSZK új szerepét, helyét, és szeretné visszacsábítani az elmúlt időszakban távozott dolgozókat.

Hammerstein Judit az első Orbán-kormány idején (1998-2002) a miniszterelnök, 2002 és 2006 között a Fidesz parlamenti frakciójának sajtófőnöke volt. Később a kultúrális tárca helyettes államtitkára lett, majd a Balassi Intézetet vezette, ahonnan tavaly váltották le.

Frissítés: bejelentették

Csütörtök este az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtó- és kommunikációs főosztálya közölte az MTI-vel, hogy Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal. Mint írták, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói posztjára a pályázók meghallgatása a jogszabályban előírtak szerint megtörtént.

A közlemény szerint a csütörtök délutáni állománygyűlésen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár munkatársait. A közlemény kiemeli: a kormány az elmúlt években 10 milliárd forintos informatikai fejlesztést hajtott végre az OSZK-ban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink