Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-22 11:40:00

Lukácsi visszalépett, MSZP-s politikus mögött sorakoznak fel az ellenzéki erők Szolnokon

„Együtt sírnak, együtt nevetnek” innentől a megállapodást kötött pártok Szolnokon – ezt nyilatkozta az atv.hu-nak Radócz Zoltán, megerősítve korábbi értesüléseinket, miszerint Lukácsi Katalin visszalépésével mögötte sorakoznak fel az ellenzéki erők. A szocialista politikus mögött széleskörű, kilenc szervezetből álló támogatói hálózat van.

 Lukácsi visszalépett, MSZP-s politikus mögött sorakoznak fel az ellenzéki erők Szolnokon

Hosszú „huzavona” után úgy tűnik, hogy mégis létrejött az ellenzéki egység Szolnokon. Lukácsi Katalin visszalépésével ugyanis létrejött az ellenzéki egység a szocialista Radócz Zoltán mögött – értesült az atv.hu több helyi forrásból is. Értesülésünket maga Radócz Zoltán is megerősítette, aki elmondta, hogy egy szerda esti megállapodás értelmében valóban őt indítják Szolnokon a kormányellenes erők.

A politikus mögött egyébként kilenc szervezet áll összesen. Hatan közülük jelölőszervezetként, ők lesznek tehát sorban azok, akik a választói lapon is megjelennek: Momentum Mozgalom, DK, LMP, Jobbik, MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM). Támogató szervezetként pedig a Szolidaritási Mozgalom, a Szolnok Város Fejlődésért egyesület és a Párbeszéd is jelen lesz, előbbi kettő ráadásul képviselőjelöltet is ad az a megállapodás értelmében.

Radócz Zoltán elárulta azt is, hogy ehhez az kellett, hogy mindenki egy kicsit visszavegyen, konszenzusra jussanak, de most már egyesült erővel indulnak neki az őszi önkormányzati választásnak, az egység létrejöttét pedig úgy jellemezte, hogy innentől együtt sírnak és együtt nevetnek.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Szolnokon sem tűnt úgy, hogy létrejöhet az egység. Július közepén még közös sajtótájékoztatót tartott Szolnokon a helyi MSZP, DK, Jobbik és LMP, ahol bejelentették, hogy szervezeteik megállapodást kötöttek a 2019-es önkormányzati választáson történő együttműködésről, ennek értelmében pedig az MSZP-s Radócz Zoltán indul a leköszönő Szalay Ferenc posztjáért. Eközben viszont a Márki-Zay Péter mozgalmában politizáló Lukácsi Katalin is bejelentkezett a jelöltségért, ami sokáig kétségessé tette, hogy képes lesz-e az ellenzék egy jelölt mögé felsorakozni.

Ajánlom

További belföldi híreink