Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-22 12:52:00

Holoda: a megkezdett úton haladunk tovább

Azzal támadják, hogy országos ügyekkel foglalkozik, és még a helyi Jobbik is feloszlatta magát, mert összetűzésbe került az országos szervezettel miatta – többek között ezekről is beszélt Hajdúszoboszló független polgármesterjelöltje az ATV Start című műsorban. Holoda Attila azt is elmondta, hogy bár ígéreteket nem szeretne tenni, a gyógyfürdőnek továbbra is központi szerepet szánnak a településen.

Hajdúszoboszlót gyakorlatilag a rendszerváltás, 1994 óta irányította Sóvágó László, aki idén bejelentette, hogy visszavonul a polgármesteri széktől, de tapasztalatait, segítségét felajánlotta alpolgármesterként a leendő utódjának, és ebben ajánlotta Holoda Attilát. Egyebek mellett erről is beszélt Hajdúszoboszló független polgármesterjelöltje az ATV Start című műsorban. Holoda ellenfele a városban az a Czeglédi Gyula lesz, aki helyben egy ismert üzletember, és akivel egyébként személyesen is jóban vannak. Ebből kiindulva azt reméli, hogy a várost el fogják kerülni a lejáratókampányok, de mivel a Fidesz támogatja – folytatta –, sok esetben nem az ő szándékán múlnak a dolgok. Bár hozzátette, hogy már van nyoma a lejáratásnak, ami jellemzően a Fideszhez köthető társulathoz köthető szerinte. Az egyik úgynevezett „fővád” ellene, hogy országos ügyekkel is foglalkozik, de hozzátette, hogy ő elsősorban energetikai ügyekben szokott megnyilvánulni.

Közben a hajdúszoboszlói Jobbik megszűnt, miután a párt országos szervezete támogatta Holoda Attilát, ellenben a helyi szervezettel, akik végül feloszlatták magukat. Mint mondta, a helyi Jobbik korábbi elnöke arra tette fel az elmúlt öt évét, hogy őket gyalázza. Ezzel pedig zsákutcába kormányozta magát, saját pártjával is szembement. Holoda szerint az egyik cél most az a településen, hogy Hajdúszoboszlót megtartsák független kézben.

A településen természetes, hogy a fürdőre és a strandra épül minden fejlesztési irányvonal, majd megemlítette, hogy az elmúlt öt évet is az Összefogás Hajdúszoboszlóért Egyesület irányította, a mostani fejlődés tehát az egyesületi szándékok megvalósulása szerinte. A hajdúszoboszlói gyógyfürdőnek – tette hozzá – továbbra is központi szerepet szánnak. Holoda Attila azt is megerősítette, hogy ő szívesen vitázna az ellenfelével, de ezek, hívta fel rá a figyelmet, nem mindig szoktak megvalósulni. Kimondott kampányígéretei nincsenek, de azt megígérte, hogy a megkezdett úton haladnak tovább és a város zöldesítése, környezetbaráttá tétele áll majd a fókuszban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink