Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-21 07:18:00

Visszaengedték a lakókat a tegnap leégett soroksári úti társasházba

Saját felelősségre visszaengedték a lakókat a tegnap leégett soroksári úti társasházba. A legfelső 2 szinten lakók azonban csak legfontosabb értékeiket hozhatták ki, mert azok az ingatlanok lakhatatlanná váltak. A ferencvárosi polgármester híradónknak megerősítette, nincsenek gyújtogatásra utaló jelek.

Kedd délután még mindig füstölt a tetőszerkezete a soroksári úti társasháznak. Az épület hétfőn délelőtt kapott lángra, a tűzoltók pedig keményen megküzdöttek az oltással, a tűz kétszer is újjáéledt.

A kerület polgármestere híradónknak elmondta: egyelőre nincsenek gyújtogatásra utaló jelek. A tűz összesen 189 lakást érintett, a lakók között pedig sok külföldi is volt.

„Én 500 emberre prognosztizálom az érintetteket, elég sok bérlő is van közöttük, nekik kell a tulajdonosokkal együtt megoldania az elhelyezést. De ebben segített az önkormányzat, hogy aki a hirtelen helyzetre nem tud reagálni, az jöhet mai napis is az önkormányzat épületébe, azt megnyitottuk.” - fejtette ki Bácskai János.

A lakóknak hétfő este fél 11-kor szóltak, hogy ha akarnak, saját felelősségükre visszamehetnek a lakásukba, bár áramszolgáltatás még napokig nem lesz. A legfelső két emelet lakói azonban csak a legszükségesebb értékeiket hozhatták ki.

„Jól látni így kívülről az épületet megnézve, hogy a tetőhéj az teljes egészében elégett. Illetve a vízkár az nagyon jelentős, mert ugye a vízoltásnál mindenféleképpen szükség volt arra, hogy mindenhol oltsanak és ez meglátszott az épület összes szintjén.” - nyilatkozta Markotányos Tamás, közös képviselő.

Ott jártunkkor a tűzoltók azokat a cserepeket próbálták leszedni, amelyek bármelyik pillanatban a járdára zuhanhatnak.

A tűzoltók elmondták az ATV Híradó kérdésére, hogy az épület soroksári út felőli oldala a legveszélyesebb, mert a cserepek bármikor az útra zuhanhatnak. Úgy tudjuk, hogy a soroksári út ezen szakasza addig lezárva marad, amíg a tűzoltók biztosítják a tetőt. Ez akár 2 napig is eltarthat.

A végleges helyreállítási munkálatok azonban még évekig is eltarthatnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink