Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-21 06:49:00

Sümeg: Egy összeomlott orvosi ügyelet drámai következményei

Sümeg általában mint turisztikai célpont, mint az egyik Balatonhoz közel lévő csodálatos városunk jelenik meg a hírekben. Most azonban egészen más miatt került a hírekbe a város. A Heti Napló Sümegen járt.

Lassan már nem is hetente, hanem havonta jönnek a rosszhírek a magyar egészségügyről, egy-egy kisebb ügyre már egyre kevésbé kapjuk fel a fejünket. Mégis most azzal került be Sümeg a hírekbe, hogy 16 órán keresztül nem volt ügyelet. Kérdés persze, hogy ha nincs az üggyel kapcsolatos, markáns polgármesteri nyilatkozat, akkor is hír lesz-e mindez? Végh László polgármester szerint az ügyeletet megtagadó orvosokból hiányzik a kollegialitás, aminek következményei lesznek.

Szerettek volna reagálni az orvosok az önkormányzati fenntartású helyi tv-ben, ám erre nem kaptak lehetőséget. Ekkor fordultak Kovács Mihályhoz, aki a mostani polgármesterrel szemben indul civil jelöltként az őszi választáson.

Kovács Mihály a saját facebook oldalán adott lehetőséget az orvosoknak levelük közlésére. Az ügyeletben résztvevő háziorvosok a levelükben foglaltakat szerették volna a Sümeg tvben is elmondani, mert szerintük Végh László polgármester mondatai az orvosi kar elleni hangulatkeltésre alkalmasak.

Nem csak az orvosok, de a helyi lakók se könnyen álltak kötélnek, hogy beszéljenek munkatársunkkal. Végh László polgármester azonban válaszolt a Heti Napló kérdéseire. Elmondta, mi történt azon a bizonyos júliusi napon, amikor szünetelt az ügyelet Sümegen és arra is választ adott, van-e félnivalója vitapartnereiknek.

Részletek a Heti Napló riportjában.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink