Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-20 06:20:00

Ma este vigyázzon a házikedvenceire!

Jön a kutyák rettegett időszaka, az augusztus huszadikai tűzijáték. Az állatok nagy része ilyenkor retteg a hatalmas fény és hanghatásokkal járó tűzijátéktól. A legtöbb esetben érdemes az ünnepek alőtt állatorvoshoz fordulni és akár nyugtatót felíratni házi kedvencünknek.

Ma este vigyázzon a házikedvenceire!

Sokan rettegnek már az augusztus huszadikai estétől, ugyanis a tűzijátékok miatt az ünnep a kutyák számára elviselhetetlenné válik. Egy kutyának szokatlan, érthetetlen félelmetes fényhatás és hanghatás ami körbezárja őket, és úgy érzik onnan nincs menekvés.

„Tűzijáték előtt, akkor mindig beviszem a lakásba, bezárom az ajtót ablakot, próbálom csitítani, nyugtatni, de ha dörgés van akkor is ugyanez a helyzet, ugyanígy be kell vigyem a lakásba, egyszerűen nem lehet kint hagyni" - meséli Ferencz Tiborné.

A vadászatra kiképzett kutyák, vagy rendőrkutyák, hozzá vannak szokva ezekhez a zajokhoz, és megbirkóznak a helyzettel viszont a házi kedvenceknél más a helyzet, ezek a kutyák nem képesek elviselni a tűzijátékot. A hatalmas robajoktól való félelem leküzdését már érdemes jónéhány nappal az ünnepek előtt elkezdeni.

Nagy Péter, az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja szerint érdemes felkeresni az állatorvost aki ellátja megfelelő tanácsokkal a gazdákat, esetleg olyan gyógyszert ad a házi kedvencek számára„

A tűzijáték alatt nagyon sok kutya szökik meg otthonról. Ilyenkor nagyon hasznos lehet a kötelező mikrochipnek, valamint a kutya nyakörvén lévő bilétának a gazdi adataival, így könnyen hazakerülhet az elkóborolt kedvenc a családba.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink