Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-19 07:50:00

Videó: Látók és látássérültek tekerték körbe együtt a Balatont

Látók és látássérültek tekerték körbe együtt idén is a Balatont. Több tucat tandemkerékpáros vett részt a hétvégi túrán, ahol nem csak a fogyatékkal élő embereknek akartak különleges élményt adni, hanem az esélyegyenlőségre is felhívták a figyelmet.

„90 km van mögöttünk, most az északi partot futottuk végig. És elől ül egy látó ember, hátul egy látássérült, vagy telesen vak. Tehát ez olyan, mint egy tánc, tehát az első ember diktál, ő fékez, ő kormányoz és nagyjából ő az, aki diktálja az iramot és a tempót.” - nyilatkozta az ATV Híradónak Pinke Ákos, szervező.

Mindez nagy felelősség, hiszen a látó a mögötte ülőért is felelős. A hétköznapokban fehér bottal, bizonytalanul közlekedő vak és látássérült embereknek pedig egy egészen különleges élmény az a suhanás, amit a kerékpározással lehet megtapasztalni.

Szinkron: Flamich Mária – látássérült 2,39 – 2,56

Balesetmentesen és szerencsére műszaki probléma nélkül teljesítette a legalább 70 résztvevő a táv első felét. Mindez egy komoly támogatásnak is köszönhető.

"Vadi új tandembiciklikkel indulhattunk el az Összhang Alapítványnak köszönhetően, akik egy fantasztikus koncertet rendeztek azért a sportolásért, amit mi most 5 napig folytatunk a Balaton körül. És így 12 vadonatúj tandem biciklivel indulhattunk el tegnap előtt Balatonalmádiból.” - mondta Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

A túrán részt vevőknek esténként és napközben is különböző kulturális és gasztronómiai programokat szerveznek, így mélyítve el barátságokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink