Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-19 07:14:00

Leomlott tető, penész és hulló vakolat - A szülők teszik rendbe a gyömrői általános iskolát

A szülők teszik rendbe a gyömrői Fekete István Általános Iskolát, miután a hivataloknak írt leveleikre érdemben semmilyen választ nem kapnak. Az iskolában leomlott a tető, penészes volt a tornaterem, nincs elég mosdó, szűkös az ebédlő, hullik a vakolat, és több helyen beázott az épület. Korábban egyébként a város minden iskoláját felújították, ez az egy maradt ki a fejlesztésekből.

Nyár van, az iskola udvarán mégis sokan vannak, bár a diákok helyett most a szülők csoportosulnak az árnyékban, minden nap összejönnek 20-30-an.

Merthogy tavaly anyukák petíciót írtak, meg aláírást gyűjtöttek, hogy az akinek a dolga rendbe hozza az iskolát, ahova a gyerekeik járnak. Készítettek róla egy videót is, ahol rogyadoznak a falak, a tető beszakadt, a tornaterem beázik, dohos, és a tanárok illatgyertyát használnak.

"Kapjuk folyamatosan vissza a petícióra a válaszokat a különböző hivataloktól, ez a nesze semmi fogd meg jól válaszok" - mondta Vályi Bernadett az ATV Híradójának.

Kezükbe vették a dolgot, és már rendbe is tették a tornacsarnokot, ahol kifestettek, kicserélték az ablakokat, helyre igazították a bordás falakat, az alsósoknál az udvari játékokat festették át, ott jártunkkor raklap bútorokat szereltek. Ebben egyébként segít nekik a volt polgármester is.
Gyenes Levente 2002-ben lett városvezető, akkor indították el azt az iskola, és intézmény felújítási programot, amiből csak a Fekete István Általános Iskola maradt ki.

"Mire ideértünk volna addigra már államosították ezeket az intézményeket, és akkor a tankerület átvette, akkor is azért valamennyi pénzt azért tudtunk félrerakni erre az iskolára csak aztán én 2017-től már nem töltöttem be a polgármesteri tisztséget, és akkor ez valahogy kézen közön eltűnt." - nyilatkozta Gyenes Levente.

Segíti a munkákat az új polgármester is, aki azt is elmondta el híradónknak, hogy az önkormányzat egy helyi boltban nyitott egy bianco számlát, ahol a szülők mindent meg tudnak szerezni ami a felújításhoz kell most kell, de azzal is próbálnak segíteni, hogy megvásárolták az iskola melletti telket.

"Ezen az ingatlanon jelen pillanatban kettő darab konténert szeretne elhelyezni a tankerület ebben oldanák meg két első osztálynak az elhelyezését, majd ezt követően az ingatlanhoz lehet csatolni az iskola teljes területét, és ebben az esetben pedig lehetőség lesz majd a jövőben az egész beruházás megvalósítása keretében egy új iskola építésének." - fejtette ki Mezey Attila polgármester.

Az egyik legnagyobb probléma ebben az iskolában az, ahogy az étkezést kell megoldaniuk. Az étkezőben egyszerre 30 diák fér el, az iskolába viszont 460-an járnak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy csoportnak, egy osztálynak 7 perce van arra hogy a két fogásos ebédet elfogyassza. Amíg pedig ebédelnek, addig a másik osztály kint a kis előtérben várja azt, hogy sorra kerülhessen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink