Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-16 14:14:00

Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon Intézet vezetője

A Republikon Intézet vezetője, Tóth Csaba otthagyja az elemzést, és Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének kabinetfőnöke lesz.

Tóth Csaba, aki egyben az ELTE politikatudományi képzésének egyik oktatója is, a 24.hu-nak adott interjújában jelentette be a váltást:

„Három oka van a költözésnek, az első személyes. Kilenc éve csinálom a Republikon Intézetet, és húsz éve koptatom az ELTE padjait diákként, majd oktatóként. Szerintem az a normális, ha az ember néha váltani akar. A második ok, hogy ez szakmailag nagyon komoly kihívás. A magyar politikai elemzés – már csak azért is, mert a politikai helyzet olyan, amilyen – izgalmas dolog, de megvannak a korlátai. Ehhez képes az Európai Parlamentben sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér. A harmadik ok pedig, hogy ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben, hiszen más ott a politikai helyzet” – nyilatkozta a lapnak.

Arról, hogy a Momentum EP-képviselőjének kabinetfőnöke lesz úgy nyilatkozott: láttunk már arra példát, hogy politikusból elemző, elemzőből pedig politikus lett, szerinte ezek a szerepek természetes váltásai egymásnak.
Mint mondta, Cseh Katalin mellett kabinetfőnökként az lesz a feladata, hogy „a különböző megkeresések, feladatok között rendet vág, prioritásokat fogalmaz meg, és pályán tartja a politikust”. Hozzátette: ezt hívhatnánk klasszikus politikai tanácsadói szerepnek is.

A kabinetfőnöki munkakör elfogadásával otthagyja a Republikon Intézetet és az ELTE-t is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink