Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-16 12:05:00

Berki elárulta, miből tenné ingyenessé a BKV-t

Berki Krisztián két héttel ezelőtt azt ígérte az ATV Start című műsorában, hogy augusztus 13-án programot hirdet, amit végül betartott. Ennek apropóját ismét a Start vendége volt.

Berki elárulta, miből tenné ingyenessé a BKV-t

Berki programjában ingyenes BKV-használatot ígért a budapestieknek. Arra a kérdésre, hogy miért gondolja, hogy ez az ígéret, amellyel 2014-ben már Horváth Csaba is előállt, közelebb viszi céljához (hiszen Horváth súlyos vereséget szenvedett anno), azzal válaszolt, hogy ő nem megígéri, hanem megvalósítja ezt az elképzelést. Az ingyenes BKV pénzügyi hátterét firtató kérdésre Berki elmondta: azt szeretné, ha a fővárosnak lenne egy saját bankja, amely, mint fogalmazott, „középrossz” menedzsmenttel is képes lenne 34 milliárd forintos profitot termelni. Ez a profit lenne a BKV ingyenessé tételének forrása.

Arra a kérdésre, hogy miért nem rászorultsági alapon biztosítana Berki elképzelése szerint a főváros ingyenes tömegközlekedést a budapestieknek, a főpolgármester-jelölt azt válaszolta: a gazdagok több adót fizetnek, mint a szegények, „tehát ugyanott vannak”.

Berki szerint nem választást kell nyerni, hanem az emberek bizalmát kell megnyerni, és hibának gondolja, hogy a politikusok csak a választásra koncentrálnak munkájuk során.

A főpolgármester-jelölt továbbra sem beszélt arról, kikkel dolgozik egy csapatban. Azt ígérte viszont, hogy az október 13-i önkormányzati választás előtt két héttel nyilvánosságra hozza, kik a csapatának a tagjai.

Berki Krisztián szerint tízből kilenc autós visszaél a mozgáskorlátozott-kártyával, ezért javasolja, hogy aki ilyet használ, annak 80x80-as matricával kelljen megjelölnie az autóját, abban bízik ugyanis, hogy akik visszaélésre használják a kártyát, azok nem fogják egy ekkora matricával elcsúfítani az autójukat.

A főpolgármester-jelölt azt mondta, októberben nem a pozícióért, hanem a budapestiek bizalmáért száll ringbe.

Berki Krisztián élő adásban egy gigantikus méretű macit ajándékozott Kárász Róbert jótékonysági alapítványának. Mint mondta, ezt azért teszi, mert tudja, korábban Tarlós István is támogatta az alapítányt, és mivel október 14-től Tarlós Berki szerint nem lesz főpolgármester, azt szeretné, ha az alapítvány főpolgármesteri támogatása folyamatos lenne.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink