Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-14 20:25:00

Patkány a balatoni étteremben: itt a hivatalos reakció

Miután olvasónk több fényképet is küldött egy balatoni étteremben észlelt patkányról, megkerestük a vendéglátóegységet kérdéseinkkel.

Patkány a balatoni étteremben: itt a hivatalos reakció
atv.hu/olvasói fotó

Arra voltunk kíváncsiak, hogy észleltek-e korábban is egeret/patkányt a Marchéban, illetve, hogy milyen intézkedéseket tudnak tenni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő a jövőben.

Cikkünk megjelenését követően, az étterem az alábbi állásfoglalást küldte meg szerkesztőségünknek. A szöveget változtatás nélkül közöljük:

„Mai napon délután 16 órakor e-mailes megkeresés érkezett balatonlellei éttermünkbe, melyre az alábbi állásfoglalást küldjük.

Éttermünkben a nyári feszített főszezoni munkatempó miatt a munkafolyamatok jelentős része az étteremben és nem az irodában zajlik, ezért nem volt alkalmunk az Önök által küldött e-mailre korábban reagálni.

A telefonos megkeresés után munkatársunk azonnal informálta a cég vezetőségét. Mai napon egy rágcsáló futott be éttermünkbe vendégünk lába alatt, melyről fotók készültek.

A rágcsáló az épület felső gépészeti szerkezetére szaladt. Az észlelés után kollegáink a rágcsálót befogták és ártalmatlanították.

Éttermünkben több, mint 10 éves működése alatt hasonló eset nem történt. Mivel megelőzésképpen jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve rendszeres monitorozással rágcsálóírtást végeztetünk.

Cégünk filozófiájának egyik alappillére a higiénia fontossága, mely kifejezetten igaz éttermünk mindennemű felületének folyamatos fertőtlenítésére és tisztántartására. Jogszabályok alapján, illetve a vállalat saját HACCP politikájának megfelelően szigorú élelmiszerbiztonsági követelményeknek teszünk eleget.”

atv.hu

További belföldi híreink