Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-14 10:51:00

Brutális gyilkosság a budapesti pláza mosdójában - vádat emeltek

Egy bevásárlóközpont mosdójában olyan súlyosan megvertek egy embert, hogy az később belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Brutális gyilkosság a budapesti pláza mosdójában - vádat emeltek

A vádirat szerint az „ivócimboráknak” számító 25 és 29 éves férfiak 2017. novemberében egy XIII. kerületi hipermarketben összetalálkoztak egy harmadik férfival (a sértettel). A sértett korábban többször lopott a 25 éves férfitól, aki emiatt már többször megverte. A 25 éves férfi a mellékhelyiségében számon kérte a sértettet, aki azonban ittas állapotban volt, és nem tudott válaszolni. A fiatalabb férfi ezért bántalmazni kezdte, a sértett elesett, vérezni kezdett, de a terhelt nem hagyta abba a bántalmazást.

A 29 éves férfi kezdetben figyeléssel biztosította a mellékhelyiségben társa cselekményét, majd ő maga is bántalmazta a sértettet. Egy idő után a vádlottak felhagytak a sértett bántalmazásával, megmosdatták, majd mentőt hívtak hozzá. Mindkét vádlott megvárta a helyszínen a mentőket. A sértetten életmentő műtétet hajtottak végre, azonban a férfi tíz napon belül elhunyt.

A vádirat szerint vádlottak – amíg nem értesültek a sértett haláláról – több személynek is dicsekedtek azzal, hogy nagyon megverték a sértettet.
 
A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A két férfi letartóztatásban van.

atv.hu

További belföldi híreink