Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-14 18:57:00

A botrány ellenére "szeretettel" várják Plácido Domingot Magyarországon

Szexuális zaklatással vádolják a világhírű tenort, Plácido Domingót - Los Angeles-ben. A gyanú szerint még a nyolcvanas években, amikor az operaház vezetője volt, intim kapcsolatot követelt az énekesnőktől a szerepekért cserébe. A spanyol operaénekesnek világszerte több fellépését visszamondták. Augusztus végén Szegeden lesz koncertje.

8 énekesnő és egy balerina zaklatással vádolja Los Angelesben Plácido Domingót

 

Az egész világ által csodált hang, amelynek tulajdonosa, Plácido Domingo immár több mint ötven éve lép fel a New York-i Metropolitan színpadán. De a világhírű tenor Magyarországon is jól ismert.

A hét elején azonban a Los Angeles-i opera bejelentette, hogy nyolc énekesnő és egy balerina szexuális zaklatással vádolta meg Domingót. Az ügyben vizsgálat indult az operaházban, ahol Domingo korábban főigazgató volt. A hírre a San Francisco-i opera lemondta Domingo októberi koncertjét. A Metropolitan egyelőre még nem döntött, hogy felléphet-e náluk novemberben a világhírű spanyol művész.

Domingo egyébként a tervek szerint augusztus végén a Szegedi Szabadtéri Játékokon is fellép. Az ATV kereste a szervezőket, hogy megtartják vagy lemondják-e a koncertet. Bár hozzánk nem érkezett közvetlen válasz, az MTI-ben megjelent közleményben a Plácido Domingo Classics Fesztivál azt írta: "Plácido Domingo, szeretettel várunk Magyarországra!"

A teljes közleményt szerkesztetlenül itt közöljük:

"Hatvan éve a színpadon, napjainkig 151 szerep, több száz kép-és hangfelvétel, világszerte rekord számú CD és DVD eladás, megszámlálhatatlan elismerés. Ahogy írták, kétségkívül a rekordok, a szuperlatívuszok művésze.

Ő a felejthetetlen Don José a Francesco Rosi rendezésében bemutatott Carmen-filmben.  Az eredeti helyszíneken játszódó Tosca előadáson a televíziós élőközvetítésnek köszönhetően sok millióan láthatták Cavaradsossi szerepében. 1990-ben Luciano Pavarotti, José Careras és ő egy korszakalkotó hármast hoztak létre. Ő napjaink operajátszásának a motorja.

Caruso óta az első tenor, aki huszonegyszer lépett fel a Metropolitan évadnyitó előadásán, százegyszer hívták a függöny elé, nyolcvanperces tapsorkán köszöntötte az Otello bécsi bemutatóján 1991-ben.

A szívéhez  legközelebb áll a Végtelen szeretet című albuma, amelyen Wojtyla pápa versein keresztül a megbékélés, a tolerancia üzenetét tolmácsolja.

Őszinte szeretettel, és önzetlenül segít az élet bármely területén, és soha nem tévesztette szem elől a bajbajutottakat. Az 1985-ös mexikói földrengés után az elsők között ajánlotta fel a segítségét, és aktív közreműködő volt a mentési munkálatokban.

A színházi portástól az államelnökökig mindenkit egyforma tisztelettel illet. Azon kevés művészek egyike, akik a személyüket körülvevő sztárolás mellett is megőrizték az emberségüket. Minden megnyilvánulásából végtelen szeretet árad.  Elegancia, közvetlenség és nyitottság jellemzi.

Minden földrészen ismerik és tisztelik. Érzelemben gazdag, különleges hangjával több évtizede sok-sok millió embernek szerez örömteli pillanatokat.

<<Idealista békekövetnek vallja magát. Véleménye szerint a zenének nincs nemzeti, ideológiai hovatartozása. Mindenkin és mindenen felülemeli az embereket, bárhol élnek, bármiben hisznek.>>  A határokon átívelő művészi munkája, és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve 2017-ben fesztivált alapítottak New York-ban. Közel húsz éve dolgozunk együtt, amire különösen büszkék vagyunk.

Plácido Domingo, szertettel várunk Magyarországra!"

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink