Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-12 09:27:00

Több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma

Több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma, akár 40 fok is lehet az utastérben, szarvasmarhákat már tilos lenne ekkora hőségben szállítani – írja Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg.

A másodfokú hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klímaberendezés, azaz a közlekedési cég légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát érinti a probléma. A közlekedési cég légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát érinti a probléma. Ezt a számot a Közlekedő Tömeg hőmérővel végzett helyszíni ellenőrzései és az általuk üzemeltetett hibabejelentő felület, a Tudatos Közlekedő adatai támasztják alá.

A Tudatos Közlekedő chatalkalmazás segítségével könnyedén jelezhetik az utasok a BKK - Budapesti Közlekedési Központ részére, ha a buszon, amin éppen utaznak, nem működik a klíma. Az idei évben eddig összesen 381 BKV-busz légkondicionáló berendezésére érkezett panasz, a járművek jelentős részét pedig már több utas is bejelentette, egymástól függetlenül. A legtöbb panaszt az 5-ös, 7-es, 9-es, 4-6-os, 200E, 136E, 194M, 223M, 32-es és 21-es vonalakon közlekedő buszokkal kapcsolatban kaptuk.

„Forróbb napokon akár 50 hibás klímára vonatkozó bejelentés érkezik a Tudatos Közlekedőre, ezeket 24 órán belül továbbítjuk a BKK részére. A felhasználók panaszainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük helyszíni mérésekkel, melyek során azt állapítottuk meg, hogy a bejelentések szinte maradéktalanul megfelelnek a valóságnak” - írják.

A Közlekedő Tömeg szerint a BKV Zrt. nem törődik a bejelentésekkel, ugyanis rendszeresen kapnak újabb bejelentéseket ugyanazon járművekre, tavaly óta pedig semmit sem javult a helyzet.

A BKV annyit reagált a szervezetnek, hogy a klímaberendezések napközben romlanak el, ezért van hőség az autóbuszokon. „Úgy tapasztaljuk, ez nem fedi a valóságot: számos buszról rendszeresen kapunk panaszbejelentéseket az utasoktól, mely azt bizonyítja, hogy jellemzően meg sem javítják a járművek klímáit” – áll a posztban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink