Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-12 08:41:00

250 méteres magasságból zuhant a tengerbe a két magyar tini

A család Horvátországban nyaralt, és a gyerekek mindenképpen ki akarták próbálni a parasailingezést, csakhogy a kötél elszakadt – írja a Bors.

250 méteres magasságból zuhant a tengerbe a két magyar tini
A parasailingezés (a kép illusztráció - Reuters)

Négy  napra érkeztek Orsolyáék a horvátországi Baska Voda üdülővárosba. A fiatalok pedig mindenképpen ki szerették volna próbálni az úgynevezett parasailingezést, ami annyit tesz, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a bátor turistákat, akik aztán a magasból gyönyörködhetnek a tenger és a part szépségeiben. Sajnos azonban ezúttal valami balul sült el.  

A Borsnak az édesanya, Orsolya elmondta: korábban is aggódott már a gyerekei vakmerő vállalkozása miatt, de amikor látta, hogy elszakad a kötél, rettentően pánikba esett. „Csütörtök délután, nagyjából öt óra magasságában szálltunk hajóra. Heten voltunk utasok a fedélzeten, plusz a kétfős személyzet. Maga az egész 500 kunába, nagyjából 22 ezer forintba került. Izgultam, már akkor is, amikor felemelkedtek, de ez természetes. Utána viszont láttam, hogy a személyzet kapkodni kezd, korrigálni próbáltak, gázt adtak, mivel megrogyott a kötél, pedig a széllel nem volt baj – idézte fel a történteket az édesanya.

„Egyszer csak aztán elszakadt a kötél. Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek, és egyre csak távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak, nagyon aggódtam” – emlékezett vissza az édesany.

A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságba emelkedett, de mivel az ernyő a könnyebb leérkezés érdekében több helyen is lyukas, hamar süllyedni kezdtek. Marci ekkor fiatal kora ellenére hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. „Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz. Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre” – mesélte a Borsnak Marci.

„Persze mindez nagyon ijesztő volt. Mentőmellény volt rajtunk, de gyorsan kicsatoltam magamat, majd Lizát is, aki az egyik karját beütötte a landoláskor. Mire ez megtörtént, már jött értünk a hajó. Egy férfi beugrott, és felsegített minket a fedélzetre” – tette hozzá a fiatalember.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink