Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-09 18:37:00

Orrfacsaró trágyaszag terjengett Budapesten és környékén

Orrfacsaró bűz borzolta a kedélyeket Budapesten és környékén. A legerősebben Budaörsön és Buda egyes részein lehetett érezni azt, amit többen trágyaszagként írtak le, de olyanok is akadtak, akiket az illatfelhő emberi ürülék bűzére emlékeztetett. A hvg.hu megtudta, a Pest Megyei Kormányhivatal is vizsgálatot folytat az ügyben lakossági bejelentések alapján.

Orrfacsaró trágyaszag Budapesten és környékén

 

Örültek volna Budaörsön, ha csak a Büdöske illatát érezték volna. Azonban a településen szinte egész nap orrfacsaró bűz terjengett. A település polgármestere azonnal igyekezett utána járni, hogy mi okozhatja a szagot.

Wittinghof Tamés megkérte a közterület-felügyeletet, hogy azonnal menjenek ki, és próbálják felderíteni a szag forrását. „Nem találtak semmit. És, már azon gondolkodtam, hogy próbáljunk meg keresni egy helikoptert, ami esetleg meg tudja keresni. Ilyen mértékű szennyezést nem lehet észrevétlenül elhelyezni” – fogalmazott a városvezető.

Budaörs mellett Budafok, Kamaraerdő és Gazdagrét környékén is érezték a kellemetlen szagot. A fővárosban a koraesti órákban enyhe nyugati szél fújt, így a Zsámbéki-medence felől érkezett a levegő.

A Budapesttől nagyjából 30 kilométerre lévő településen is érezték a szagot. „Tegnap reggel éreztem, és átmentem Szigethalomra édesanyámhoz, és ott is éreztünk, trágya volt az szerintem” – ecsetelte a helyzetet egy lakos. A helyiek szerint azonban minden nyáron érezhető ez a bűz.

A polgármester szerint azonban egy cég sem trágyázott Zsámbékon. A városvezető úgy sejti, a gyermelyi gyár lehetett a forrás, ahol szerinte minden évben kiszórják a tyúktrágyát. Csakhogy ehhez a cégnek minden engedélye megvan. Az Index egyébként megkereste az üzemet, de nem kaptak választ.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte még tegnap, hogy nincs mérgező anyag a levegőben, csak kellemetlen szaga van a trágyázásnak.

Közben a hvg.hu megtudta az érintett hatóságtól, hogy lakossági bejelentések alapján vizsgálatot folytat a Pest Megyei Kormányhivatal az elmúlt napokban érezhető bűz miatt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink