Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-09 18:50:00

Nem tudják, hogyan zuhanhatott a férfi a rakpart szikláira

Ismét lezuhant valaki a rakpart köveire Budapesten, ezúttal a kilencedik kerületben történt a baleset. Pár napja hasonló eset történt, akkor egy 22, és egy 24 éves férfi esett a Duna part szikláira a Lánchíd lábánál.

 

Csütörtök késő este készültek felvételek arról, hogy egy 40 év körüli férfi fekszik a rakpart szikláin a Boráros téren a HÉV megállótól nem messze. A férfi nagyjából 6 métert zuhanhatott, a Duna alacsony vízállása miatt pedig épp a sziklákra esett.

„A bajba jutott férfi kimentésére a budapesti tűzoltók vonultak, több egységet riasztottunk a helyszínre köztük voltak a 8. kerületi alpin technikai mentésre is kiképzett bajtársaink, a tűzoltó doktor szolgálat, illetve a katasztrófavédelemi műveleti szolgálatunk” – nyilatkozta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője.

A tűzoltók azonnal lesiettek a földön fekvő férfihez, egy speciális hordágyra fektették, majd felhozták az utca szintre, ahol már a mentők várták.

„Azonnal rohamkocsit riasztottunk, a kiérkező mentők eszméletlen állapotban találták a férfit, koponya sérülés mellkas sérülés volt megállapítható, ennek megfelelően a helyszínen elvégeztük a szükséges életmentő beavatkozásokat, a tűzoltók segítségével hozták a mentőkocsiig, majd életveszélyes válságos állapotban szállították kórházba.” Ezt már Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mondta.

A férfi később, már a kórházban meghalt.

A Petőfi híd lábától egészen a Rákóczi hídig betonfal van, éppen ezért még nem nagyon tudják, hogy hogy eshetett bele a férfi a Dunába.

A Lánchíd lábánál vasárnap hajnalban esett bele két férfi a Dunába, az egyik könnyebben, a másik pedig súlyosan sérült. Van a közelben egy szórakozóhely, és a dolgozói azóta kiraktak kék hordókat, valamint szalagokat is, és papír cetliken ki is van írva, hogy „balesetveszély, alacsony vízállás, és kérlek ne ülj a peremre.” A Duna part ezen részén végig sétálgatnak az emberek, korlát viszont sehol sincsen.

Az ATV Híradó kereste a Főpolgármesteri Hivatalt, hogy terveznek-e valamit tenni, hogy ilyen balesetek a jövőben ne fordulhassanak elő, de adásunkig nem kaptunk választ.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink