Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-09 19:40:00

Bezárt a kocsma az állatkínzás miatt

Többen is értetlenül fogadták, hogy bezárt a Baranya megyei Dencsházán a kocsma, mert az ott dolgozó egyik munkatárs egy kutyát veretett agyon egy falubelivel. A hét elején az ATV Híradó számolt be arról, hogy a kocsmáros ellen állatkínzás miatt eljárás indult, ami után ott egy kis demonstrációt tartottak állatvédők. Ezután döntött úgy a tulajdonos, hogy neki ilyen konfliktusokra nincs szüksége, inkább bezár.

„Köszönet a helyi állatvédőknek, Zárva”. Ez a felirat fogadja most azokat, akik a Baranya megyei Dencsháza kocsmájában szeretnék a hőséget enyhíteni. A helyiek szerint az állatvédők olyan helyzetet teremtettek, ami a tulajdonosnak kellemetlen.

A falubeliek azt is elmondták, hogy nem a tulajdonos verette agyon a kutyáját, hanem egy alkalmazott az, aki ellen az eljárás folyik. Az állatvédők szerint a kocsma bezárása megdöbbentő válasz.

A helyiek véleménye megoszlik, de bíznak abban, hogy a döntés csak átmeneti.

A kocsma tulajdonosát és az ott dolgozó kocsmáros nőt sem találtuk meg, így őket nem tudtuk megkérdezni a kialakult helyzetről: A faluban több kocsma nincs, így azok, akik igénybe vennék a szolgáltatásait a szomszédos falvakba kénytelenek menni.

Bezárt a kocsma az állatkínzás miatt

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink