Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-08 12:43:00

Rékasi: „a fiam engem támogat, én támogatom őt”

Júliusban jelentette be, hogy elindul az önkormányzati választáson. A színész az emberekkel szeretne beszélgetni, és nem hiszi, hogy a politikába kellene fejest ugrani. Rékasi Károly úgy fogalmazott: nem fáj neki, ha méltósággal, elegánsan szolgálhat.

Rékasi: „a fiam engem támogat, én támogatom őt”

Rékasi Károly – aki Soroksár 5. választókörzetében lesz képviselőjelölt – még júliusban jelentette be, hogy elindul az önkormányzati választáson. Indulásával kapcsolatban az ATV Start című műsorban úgy fogalmazott, hogy nincs benne düh és indulat, a történet pedig egészen egyszerű.

Mint mondta, februárban költöztek Soroksárra a párjával, és mivel frissen kerültek oda, rögtön feltűntek bizonyos dolgok: a jó dolgok és a hiányok is. A színész azt is kiemelte, hogy

„én egy kőfejű jász vagyok, és ha valamit kitalálok magamnak, azt a körmöm szakadtáig igyekszem elérni”.

Mint mondta, eddig és ezt követően sem szeretne politikával foglalkozni, és nem arra koncentrál, hogy ki milyennek fogja elbírálni. Ehelyett a színész az egyértelmű dolgokra szeretne koncentrálni, amihez nem gondolja, hogy politikai hovatartozás vagy párthoz való hűség szükséges. Kiemelte a soroksári Duna-ág szennyezettségét. Nem hiszi ugyanis, hogy van olyan párt, amelynek érdeke, hogy a „szar folyjon le a soroksári Duna-ágban”. Rékasi megjegyezte: olyan területek tartoznak tehát a főbb vonalai közé, amelyeket nem lehet pártokhoz kapcsolni.

Mint mondta, beszélgetni és szolgálni szeretne, ezért is szeretett volna találkozni azokkal az emberekkel, akik ott élnek, ahol ő el fog indulni. Kiemelte: nem fáj az, ha méltósággal, elegánsan szolgálhat. Majd arra is kitért, hogy az emberek a szerepeit ismerik általában, de azt szerette volna a találkozóval, ha őt is megismerik. Programja sincs igazából, elsősorban a kommunikációban és az emberek meghallgatásában bízik, és abból áll össze konszenzusos alapon egyfajta program szerinte.

A jelöltséggel olyan dolgok is kampánytémává válhatnak, mint például a kora, egészségügyi helyzete vagy éppen a fia, aki korábban már többször is megnyilvánult a jelenlegi rendszerrel szemben. Mint mondta, tiszteli azért a fiát, mert tizenévesen elkezdett járni egy utat, egyet lehet érteni vele vagy sem, de szerinte a fia az életet akarja érteni és gondolkodni. Mint mondta: „engem támogat, én támogatom őt”.

atv.hu

További belföldi híreink