Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-05 18:23:00

Vona Gábor nem akar visszatérni a politikába

Pártmentes önkormányzatiságról indítana társadalmi vitát Vona Gábor és alapítványa. A Jobbik korábbi elnöke azt tervezi, hogy rendszeresen a nyilvánosság elé áll majd, tervei szerint megosztó témákkal. Mint mondta: ezzel a civil szférát motiválná, hogy képes legyen nyomást gyakorolni a pártokra és a politikára. A pártok hivatalosan még nem reagáltak Vona Gábor javaslatára.

Vona Gábor nem akar visszatérni a politikába

Majdnem másfél éve már nem pártelnök és nem országgyűlési képviselő a lemondott Vona Gábor.
 
Viszont nem tűnt el a közéletből: videóblogot indított. Most azonban alapítványával rendszeres vitasorozat kezdeményezőjeként állt a nyilvánosság elé. Szerinte nincs szükség pártokra az önkormányzati választásokon és a helyi testületekben.
 
„Sok esetben értelmes ügyeket, amelyeket a település meg tudna oldani, a pártok, a pártos logika téríti el, gáncsolja el, és innentől kezdve teszi lehetetlenné egy önkormányzatnak a konstruktív működést” – részletezte Vona.
 
Vona Gábor a civil szférát szeretné motiválni a vitával. Mint mondta, azért, hogy képes legyen nyomást gyakorolni a pártokra és a politikára.
 
„Jelen pillanatban a pártok nem az emberkért vannak, hanem az emberek vannak a pártokért, és ezt helyre kell állítani, és ezt a pártoknak is el kell fogadni, de ez nem fog menni simán” – vélekedett a Jobbik korábbi elnöke.
 
Vona Gábor egyébként nem akar visszatérni a pártpolitikába, de vannak más irányú ambíciói. „Nem kívánok sem régi pártban, sem új pártban szerepet vállalni, a közéletben természetesen részt kívánok venni” – folytatta.
 
Nem előremutató
 
Egyelőre nem reagáltak a pártok Vona Gábor felvetésére. A politikai elemző nem tartja előremutatónak a javaslatot. Böcskei Balázs úgy látja: a témafelvetés inkább Vona Gábor jelenlegi helyzetéről szól.
 
„Itt nem egy politikus, hanem egy, a közéletért és a bipoláris Magyarország miatt állandóan aggodalomban lévő közéleti megszólalót látunk, aki nyilvánvalóan mindig a saját pozícióját úgy akarja körülrajzolni, hogy felül kíván emelkedni a politikai konfliktusokon” – mondta Híradónknak a politikai elemző. Böcskei Balázst nem győzték meg Vona Gábor eddig videói arról, hogy érdemi, új elemmel tudna hozzájárulni a közélethez a jövőben.

Vona: Ne induljanak pártjelöltek az önkormányzati választáson

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink