Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-05 16:36:00

Szénport daráltak a gyerekek, akik súlyosan megégtek Pomázon

Gyerekek égtek meg súlyosan, amikor robbanás történt egy családi háznál Pomázon. Az 5 és 17 éves testvérek, egy kerti kis házban játszottak, szénport daráltak, amikor az berobbant.

Szénport daráltak a gyerekek, akik súlyosan megégtek Pomázon

Órákon át helyszíneltek a rendőrök annál a pomázi családi háznál, ahova délelőtt riasztották őket és a mentőket, hogy egy 5 éves és egy 17 éves fiú súlyosan megégett.

„Szenet daráltak valami elektromos darálóval és akkor berobbant és megégtek és elvitte őket a mentő” – ezt az egyik szomszéd mondta a Híradó stábjának.

A robbanás sem nagy hanggal sem nagy füsttel nem járt, a szomszédok csak a nagy nyüzsgésre lettek figyelmesek, az utcában. A fiúk az épület mögött, a kerti házban voltak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy játszottak és véletlenül robbant-e be a szénpor, vagy a nagyfiú kísérletezett a veszélyes anyaggal. Csak az biztos, hogy mindketten megégtek. Három mentőegység érkezett a házhoz, köztük egy speciális gyermekmentő.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: mindketten viszonylag kis kiterjedésű, de másod-, harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek, arcukon, karjukon. Fájdalomcsillapítás, infúzió bekötése, speciális égési kötszer alkalmazása után a gyermekeket kórházba szállították.

Az ATV Híradó úgy tudja, az öt gyermekes családból csak az apa és a két fiú volt a házban a baleset idején. Az édesanya a többiekkel elment otthonról. A rendőrség büntetőeljárást indított, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink