Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-05 12:50:00

Visszacsábítaná Szélt az LMP-be az új társelnök

Belső béke megteremtése, a párton belüli és körüli emberek visszatalálása az LMP-hez – ilyen és ehhez hasonló célokkal kezdte meg társelnöki mandátumát Kendernay János a zöldpárt élén. Mint mondta, „szíve szerint” Szél Bernadettet is visszavinné, aki az atv.hu-nak elmondta, hogy ez „kizárt dolog”.

Visszacsábítaná Szélt az LMP-be az új társelnök

„A bázisdemokrácia köszöni szépen, jól van” – egyebek mellett ezt mondta az LMP új társelnöke az ATV Start című adásban, arra utalva, hogy az jól működik a pártban. Mindezt azután, hogy szóba került: az ellenzéki erőnek nincsen női társelnöke és Kendernay is csak bízik abban, hogy a helyzet rendeződik.

Az új társelnök azt is elmondta, azon dolgoznak, hogy belső nyugalmat lehessen felmutatni a párton belül. A kérdésre pedig, hogy visszavinné-e Szél Bernadettet az LMP-be, azt felelte, hogy „szívem szerint megtenném”. Hozzátette: tisztelte a munkáját, de kettőn áll a vásár, és az ő személyes döntése lesz, hogy visszatalál-e a zöld közösséghez vagy sem. Kendernay egyébként azt is elmondta, egyik célja, hogy azok, akik a párton belül vagy körül vannak, visszataláljanak újra a párthoz.

Az atv.hu megkereste Szél Bernadettet is, aki elmondta: „kizárt dolog”, hogy visszatérjen az LMP-be. Majd hozzátette: tisztában van vele, hogy a politika egy csapatjáték, de egykori pártjához nem tér vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink