Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-01 11:44:00

Tarlós a grundetika miatt nem kiabál “tücsköt-békát” Hunvaldra, aki fel is hívta

Hunvald György felhívta Tarlóst Istvánt telefonon, hogy elmondja neki, kilépett az MSZP-ből. A főpolgármester “a grundetika” miatt mai sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó “tücsköt-békát kiabálni” rá - akkor sem, ha a volt erzsébetvárosi polgármester később olyat tett, amivel nem tud egyetérteni. Amikor ugyanis Óbudán árvíz volt, Hunvald György felhívta és segítséget ajánlott neki.

Tarlós a grundetika miatt nem kiabál “tücsköt-békát” Hunvaldra, aki fel is hívta

Nem tudja, hogy áll majd össze ősszel az új fővárosi közgyűlés, és azon sem gondolkodott, hogy abban Hunvald Györgynek milyen szerepe lehet - ezt mondta Tarlós István a mai sajtótájékoztatóján, amikor az MSZP-ből a múlt héten kilépett volt erzsébetvárosi polgármesterről kérdezték.

"Azt hallottam, hogy kilépett az MSZP-ből. Ő megtette azt, hogy nekem ezt külön jelezte. Én Hulvald György életének csak egy kis szegmensét ismerem, hogy jogi értelemben körülötte mi történt, mi nem történt, és hogy annak mi lesz a kimenetele, az nem az én dolgom. Nem hiszem, hogy helyes vagy ízléses volna, hogy én ehhez hozzászóljak” - mondta Tarlós István.

Azt, hogy Hunvald György őt felhívta, és jelezte neki, hogy kilépett az MSZP-ből “annak egyetlen oka van. Mielőtt Hunvald György körül ezek az ügyek kezdtek volna kiderülni, Óbudán nem egy alkalommal voltak komoly árvizek, külső területeken. Nekem van egy olyan emlékem, hogy nem is egyszer két olyan kerületi polgármester volt, aki felhívott akkor és segítséges ajánlott, Derce Tamás és Hunvald György volt a másik” - idézte fel Tarlós István.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy ő Hunvald Györgyért semmilyen jogi felelősséget nem vállal, “és az is könnyen lehet, hogy bizonyos lépéseivel messzemenőkig nem ért egyet”. De - tette hozzá - annak ellenére, hogy értelmiségi családból származik, a grundon nőtt fel.

"És a grundetika ez: ha egy ember egyszer hozzám, az én munkámhoz rendes volt, arra nem fogok köpködni, tücsköt-békat kiáltani, még akkor sem, ha később olyat tett, amivel én nem értek egyet”.

Tarlós azt nem mondja, hogy Hunvald György jelölését támogatná, nem hiszi, hogy ez az ő dolga lenne. “De azt senki nem várja tőlem, hogy Hunvaldnak neki fogok esni, mert ezt nem teszem meg, a grundetika alapján” - ismételte meg.

“Hosszan töprengett” Hunvald

A korábban hivatali visszaélés miatt elítélt, most szeptemberben pedig egy másik büntetőeljárásban hűtlen kezelés vádjában ítéletet váró Hunvald György múlt pénteken jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből, és független civilként folytatja a politizálást. Azaz, beszáll a küzdelembe, mely az őszi önkormányzati választáson a VII. kerületben a polgármesteri székért folyik. A jelöltségéhez támogató aláírásgyűjtésbe kezd.

„Hosszasan töprengtem és úgy döntöttem, nem leszek gátja az ellenzéki összefogásnak, hogy a kerületi MSZP-szervezet a személyemen keresztül blokkolja azt” – írta a Facebook oldalán Hunvald.

Ajánlom

További belföldi híreink