Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-31 07:29:00

Augusztus 19-én Magyarországra jön Merkel

Közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda reggel az MTI-t.

Augusztus 19-én Magyarországra jön Merkel

A tervek szerint a két vezető, valamint a meghívott német és magyar vendégek ökumenikus istentiszteleten vesznek részt a soproni belvárosi evangélikus templomban, ahol Angela Merkel és Orbán Viktor beszédet is mond a történelmi évforduló kapcsán - mondta a sajtófőnök.

Stephan Mayer Budapestre utazott a Maccabi játékokra

A Die Welt tegnap megjelent cikkében Boris Kálnoky azt is részletesen taglalta:  kezdődnek Budapesten a Makkabi játékok. Ez nagy politikai siker a nyugaton gyakran antiszemitizmussal vádolt magyar kormánynak. Heiko Maas német külügyminiszter is részt szándékozott venni a megnyitón, de ebből nem lett semmi, bár jelezték, hogy ennek nincs politikai háttere. A Népszava ma azt írta, hogy Szijjártó Péter nem tudta fogadni.

Jelen van viszont Stephan Mayer (CSU), a belügyminisztérium parlamenti államtitkára - írta a Die Welt, de a cikk szerzője szerint a látogatása politikamentes lesz. Közben a CDU-val folytatódik a tavaly megkezdett „strukturált párbeszéd” - írta a tegnapi cikkében a Die Welt.

Ajánlom

További belföldi híreink