Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-29 21:59:00

Kamera bizonyítja, hogy mit is tett pontosan Kenderesi Tamás

Nem egy táncosnőhöz, hanem egy vendéghez nyúlt hozzá kéretlenül Kenderesi Tamás szombat este a vizes világbajnokságnak otthont adó Gwang-dzsu egyik éjszakai bárjában - ezt mondta híradónknak egy Dél-Koreában élő magyar nő, biztos forrásokra hivatkozva. Az úszószövetség elnöke szerint a fegyelmi eljárás elkerülhetetlen.

Ahogy bárhol a világon, egy gwangjui bárban is egymáshoz viszonylag közel szórakoznak a fiatalok. Ilyenkor véletlenül bárki hozzáérhet a másikhoz. Kenderesi Tamás szerint ennél nem is történt több szombat éjjel, akit most a koreai hatóságok szexuális zaklatással vádolják.

Az úszó a közösségi oldalán azt elismeri, hogy hozzáért egy pultnál álló, koreai táncoslány fenekéhez, amiért a lány komolyan megharagudott, ám a szexuális zaklatás vádját a sportoló teljes mértékben visszautasítja.

Egy Dél-Koreában élő magyar nő, Eugenia Lee elmondta: biztos forrásból úgy tudják, hogy a hölgy, akit zaklatott a magyar úszó nem volt táncosnő, nem volt alkalmazottja a pubnak, hanem egy vendég volt.

A budapesti hajóbaleset koreai visszhangjait is aktívan tolmácsoló, Szöulban élő Eugenia Lee szerint Koreában minden nyilvános hely térfigyelő kamerákkal van felszerelve, egy ilyen rögzítette Kenderesi Tamás mozdulatait is.

„Miután a hölgy rendőrt hívott, a rendőrség kiérkezett a helyszínre, ahol az úszó már nem volt megtalálható, csak a sértett. Megnézték a kamera felvételeit, azon lehetett látni, mi történt. Ezek után, mivel nem volt jelen a fiatalember, elmentek a szállodájába, és ott kihallgatták, illetve hivatalosan eljárást indítottak ellene” – mondta Lee.

Az ellentmondásokkal kapcsolatban az ATV Híradó megkereste a sportolót és a Magyar Úszó Szövetséget is, ám nem válaszoltak.

A Nők a Nőkért Egyesület jogi szakértője, Wirth Judit szerint ha nem véletlen érintés történt, akkor Kenderesi Tamás mindenképp zaklatást követett el, amely független az országok közötti kulturális különbségektől.

Koreában egy nő kéretlen fogdosása nem maradhat következmények nélkül, így az olimpiai bronzérmes úszó – akinek nevét és állampolgárságát következetesen nem közli a koreai sajtó – egyelőre nem hagyhatja el az országot. A Yonhap News Agency szerint a dél-koreai rendőrség vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez, a sportoló pedig a rendőrségnek elmondta: vissza szeretne térni Magyarországra, ráadásul ki is fizetné a rá kiszabott bírságot.

A Magyar Úszó Szövetség vasárnap azt közölte: a vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor, ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a szövetség fegyelmi bizottsága fogja megtenni a további lépéseket.

Sós Csaba szövetségi kapitány hétfőn az Indexnek már úgy fogalmazott: bízik benne, hogy Kenderesi Tamás tisztázza magát, de a szövetség fegyelmi eljárása elkerülhetetlen.

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink