Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-25 17:06:00

Emmi: szabálytalan érettségi miatt vizsgálódnak a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban

A minisztérium szerint 20 olyan tanuló érettségizett a gimnáziumban, akiknek nem lett volna szabad.

Emmi: szabálytalan érettségi miatt vizsgálódnak a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban

Az intézmény vezetőinek felelősségét vizsgálja a minisztérium a szabálytalan érettségi vizsga miatt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sajtóosztálya. Mint írják, „a kormányhivatali vizsgálat is megerősítette a kirendelt érettségi biztosok által a gimnázium felnőttoktatási tagozatán lefolytatott szóbeli érettségi vizsgán észlelt súlyos szabálytalanságokat. Az intézményben arra jogosulatlan tanulókat (20 főt) engedtek érettségizni, ami az iskola vezetésének a hibája, esetükben ugyanis nem voltak meg a vizsgára bocsájtás feltételei”- derül ki a közleményből.
 
Az Emmi szerint az érintett diákok jellemzően más középiskolába is jártak, a Szinyeibe való átvételkor különbözeti vizsgát kellett volna letenniük, de ez nem történt meg, ami jogszerűtlen.
 
„A diákok érettségijét a kormányhivatal érvényesnek tekinti, de érettségi bizonyítványt csak azután kaphatnak, miután azokból a tantárgyakból is osztályozó vizsgát tettek, amelyeknek korábban nem teljesítették a tanulmányi követelményeit”- zárul a közlemény.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink