Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-24 07:00:00

Durva: Tízezer forintba is kerülhet egy családnak a strandolás

De előtte még arról, hogy akár tízezer forintba is kerülhet belépővel és ebéddel együtt egy családnak egy fővárosi strandon eltöltött nap. Híradónk a Paskál fürdőben járt, ahol egy hot-dog 900 Ft-ért, míg egy óriás lekváros lángos 690 Ft-ért kapható a büfében.

Strandkellékekkel felszerelkezve érkeznek a családok a zuglói Paskál fürdőbe. Volt olyan vendég, aki nem csak a hőségtől izzadt le, a belépőárak miatt is leverte a víz.

"Családi jegyet vettünk, 5200 forint volt, hát hogyha egész nap itt vagyunk, akkor nem olyan vészes, de hogyha még mást is vásárolunk mellé, akkor úgy már egy tízezres minimum elmegy így egy nap." - mesélte egy nő.

Egy felnőttnek 2800-at, míg egy két gyermekes családnak 8000 forintot kell kiadnia hétköznap a belépőért. Hétvégén ugyanez 8600 Ft-ba kerül, cserébe 9 medencét használhatnak a fürdőlátogatók, pár évvel ezelőtt pedig teljesen megújult a strand, fedett résszel is bővült, ahol egy speciális geotermikus szaunát is kialakítottak. A 13 fővárosi strand közül ez a közepes árfekvésű kategóriába tartozik.

"Volt egységünk, ahol egyáltalán nem történt áremelés, volt egységünk, ahol 100 forintos áremelés történt és volt két egységünk, ahol kétszáz forintos. De ettől függetlenül valamennyi strand egységünkben különböző jegyár kedvezménnyel várjuk a vendégeket, továbbra is van nyugdíjas, diák és gyerekkedvezmény." - nyilatkozta Czinege Szilvia, marketing igazgató.

Az egyik fürdőző, Mészáros István még emlékszik a régi szép időkre: "Hát akkor egy forint volt vagy egy ötven volt egy lángos vagy mittudomén, de ez még a hetvenes években, hatvanas évek végén."

Manapság egy klasszikus simáért 600 Forintot kérnek, a sajtos-tejfölös pedig 890 Ft-ot kóstál.


A lángos mellett népszerű a hot dog és a hamburger is, előbbi 900, utóbbi 1000 Ft-ért kapható. Az óriás palacsintából a legolcsóbb 690 Ft, a nutellás gyümölcsös verzió pedig már közel 1100 Ft-ba kerül.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink