Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-24 07:30:00

Virsli, sör és tű: Retró véradással várnak mindenkit Zalaegerszegen

Egy pár virsli mustárral, egy doboz sör, műanyag cső, tasak és természetesen a tű. Ezek a legfontosabb kellékei a retro véradásnak. Zalaegerszegen minden évben, ilyenkor a nyár közepén egy hétig felelevenítik a hagyományt és aki ilyenkor megy, az megkapja a sör-virsli menüt.

Sör és virsli mustárral. ezek nélkül nem retro a véradás. Zalagersezegen évekkel ezelőtt találták a véradó állomáson, hogy ilyenkor, a nyári szabadságok idején egy kis régi hangulatot csempésznek a falak közé, hogy így csalogassanak be minél több embert vért adni.

"18 éves korom óta adok vért, közben most már lassan húsz éve. Ez a negyvenötödik véradásom hivatalosan. Most igazából úgy csöppentem bele, hogy kórházba hoztam rokonomat és megláttam, hogy van véradás. Amúgy rendszeresen adok vért, ahogy csak tudok." - mesélte Molnár Hajnalka az ATV Híradónak.

A véradók között egyre több a fiatal. Köztük is vannak olyanok, akik nyáron is rendszeresen térnek be, hogy segítsenek. A véradás azonban egy bizonyos ideig nem korfüggő.

"Ez volt már a tizenkettedik véradásom, nyáron is próbálok minél gyakrabban eljönni vért adni, mert tudom, hogy szükség van rá és tudom, hogy sok ember megy el nyaralni és emiatt kevesebb a vér és ezért próbálom ezt pótolni én is." - mondta Mészáros Márk.

"Hatvanadik véradásom és úgy vagyok vele, hogy egy kicsit felfrissjtem a vérem. Jól érzem magam, én fontosnak tartom." - jelentette ki egy másik véradó, Párdi László.

A zalaegerszegi retro véradásra még a héten jelentkezhetnek véradók, akik ha túlestek a beavatkozáson, akkor valóban megkapják a virslit és a doboz sört.

atv.hu

További belföldi híreink