Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-23 14:50:00

Túltolták a hétvégi bulit, kegyetlenül kiborult Fonyód polgármestere

“Meg kell vizsgálni, lehet-e a vonatkozó jogszabályoknál szigorúbb helyi csendrendeletet alkotnia Fonyódnak, hogy ne történhessen még egyszer ilyen” – nyilatkozta Hidvégi József, a város polgármestere a hirbalaton.hu-nak a CityMatiné hétvégi, háromnapos rendezvényével kapcsolatban. Az új fesztivál minden szükséges engedéllyel rendelkezett, és állítólag mindent betartott, miközben többtucat számra érkeztek panaszok a rendőrséghez, polgármesterhez a Balaton túlsó partjáról is.

Túltolták a hétvégi bulit, kegyetlenül kiborult Fonyód polgármestere
forrás: Facebook / CityMatiné

A Fonyódon, a bélatelepi Napsugár kempingben, vagyis magánterületen tartott rendezvény egy előzetes bejárás során megkapta az engedélyt egyebek közt a rendőrségtől, a katasztrófavédőktől, és a helyi jegyzőtől is – számolt be a polgármester a lapnak. Az akusztikus szakértő szerint határértéken belül, 90 decibellel szólt a zene a helyszínen, míg a lakóházaknál nappal 65, éjjel 55 decibel volt a megengedett hangerő, amelynek betartását folyamatosan mérték.

A lakosság Facebook bejegyzései szerint ugyanakkor a rendezvénytől pár kilométerre is 80 decibellel szólt a gépzene, ezek a mérések azonban nem számítanak hivatalosnak.

Hidvégi József elmondta, maga is elszenvedője volt az „elviselhetetlen” hangerőnek, az egész éjjel szünet nélkül folyó gépzenének, jogosnak tartja a felháborodást. Járt a fonyódi hegyoldalban is, ahol úgy lehetett hallani mindent, mintha a helyszínen lett volna. Ha valóban betartottak minden szabályt a rendezők, akkor a Balaton és a hegy közelsége miatti speciális környezeti, domborzati viszonyok okozhatták a problémát, amit a jövőben el kell kerülni, ha máshogy nem, saját rendelet megalkotásával – mondta.

A helyi lakosok, nyaralók közül többen sérelmezték, hogy semmiféle intézkedés nem történt egész hétvégén.

A CityMatiné Vakáció nevű új balatoni fesztiválja nem szerepelt a fonyódi programokban, újságban, így sok helyi – köztük a polgármester – nem is tudott a létezéséről előtte.

A történtek után annyi valószínűsíthető, hogy nem szeretné a dél-balatoni város, ha visszatérő rendezvényről lenne szó, legalábbis ebben a formában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink