Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-23 15:38:00

Hatalmas beruházásra készül a győri Audi

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

Hatalmas beruházásra készül a győri Audi

Szijjártó Péter elmondta, hogy a kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő fejlesztést - írja a portfolio.hu. Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke kifejtette, hogy a vállalat e-transzformációs projektje a gyártásra és a fejlesztésre egyaránt kiterjed. Jelentős mértékben bővül az elektromos hajtásrendszerek előállítása a győri üzemben, a fejlesztési központ pedig új műhellyel és tesztpadokkal bővül 2022 végéig. Fontos kiemelni azt is, hogy a meghirdetett E-transzformációs projekt megteremti a lehetőséget az elektromos meghajtás következő generációjának integrálására.

Az Audi AG az elektromobilitás terén vezető szerepet fog betölteni, amelyhez mi is nagymértékben hozzájárulunk. Az elmúlt években, például az elektromos motorok gyártásának 2018-as elindításával már megtettük az ehhez szükséges első fontos lépéseket. A következő időszakra vonatkozó terveink fókuszában az elektromobilitás és a fenntarthatóság áll - tette hozzá Achim Heinfling.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink